PRIJATELJI BOSNE!

U RBiH moraju se promijeniti odnosi, ukinuti kantoni, paradržave, i prevazići genocidna suština. Bosnom treba gospodariti Bosanac! A to se neće dogoditi sve dok u ime Inzka vladaju Bosnom njegovi vazali-plaćenici. A svi znamo koji su i kakva im je prošlost i koliko su sukrivci u genocidu. Ne razumijem samo do koje mjere naš narod može podnositi te dželate koji ga i dalje dave i pljačkaju. Možda Silajdžić, Lagumdžija, Radončić, Komšić, Čović… i nisu masoni, ali je sigurno da igraju njihovu lutkarsku igru od koje je krajnje vrijeme da se smuči svima koji još imaju nešto od sačuvane časti i ljudskog ponosa.

Narode moj dobri bosanski, samo te jedna nova temeljita sveopća socijalistička revolucija može spasiti, sa nekim nekim Novim Titom, ali mnogo boljim i principijelnijim od prvog koji je klonuo pred izazovima totalitarizma i globalizma, i sam postavši dio aparata za eksploataciju. Dok sam ja kao student gladovao, kasnije godinama jedva sa porodicom preživljavao nezaposlen ili poluzaposlen, radeći na pola norme, titići su ljetovali i zimovali, bludničili i terevenčili gdje god su stigli na račun naroda. Kome je trebala i da li je ikada napravljen proračun koliko je koštala JNA? Da li je Jugoslaviju spasilo atomsko sklonište u Konjicu? Tada bar, ipak, nisu se morali prodavati unutarnji vitalni ljudski organi da bi očajnici opstali. A danas ni ta prodaja ne može zaustaviti katastrofu nadirućeg siromaštva i svekolike duhovne bijede.

Narode, zar ti nije do gorkog povraćanja muka od novih titića, i još sto puta gorih dodikića, keljmendića, čovićića, komšićića, lagumdžića…

Narode moj, Narode Dobrih, vrijeme je da se probudiš! Da ne bi bio prezren, ponižen, uništen, pregažen, moraćeš pregaziti svoje tirane! U protivnom, nema te!

Probudi se, Narode Ljudi Dobrih, Junaka Časnih! Ne dopusti da trijumfuju zlikovci kojima su Bogumili bili bezvrijedni, ne dozvoli da zavladaju oni prema kojima u Potočarima nije ubijena sva pozitivna pravno utemeljena demokratija i općenito, napadnuta civilizacija.

Gdje ste prijatelji moji koji već dvije decenije ćutite i niko ne zna šta mislite? Ako nastavite ćutati i tako u svom kukavičkom sakrivanju možda se solidarišete sa genocidašima, ili ste ravnodušni, ne računajte da ćete se moći zvati bilo čijim prijateljima, ponajmanje prijateljima onih koji su za vas krvarili i podnosilii muke krajnjeg bola što ga porodi antibosanski dušman-nečovjek.

Prijatelji, ako ste to, glasni ste samo na stadionima, a ćutke gledate kako vam dejtonisti domovinu mrve u komadiće. Ako su Inzko i Dayton vaše božanstvo kom se klanjate, onda ste totalno isti sa bezbožnicima koji su vas gurnuli u bespovratnu propast. Ali, sa vama i, još bolje, bez vas, Bosna će preživjeti, ali neće zaboraviti da ste bili beskičmene jadne kukavice.

Visočani moji, gdje ste? Sarajlije moje, da li ćete dopustiti da vam sa Trebevića Nemanja Kusturica emituje sa svojim ruskim generalom jutarnji kazačok? Ne razumijem vašu apatičnu pasivnost i priznanje moralne smrti, čin predaje u miru. U ratu ste se odbranili, sada vas u miru otvoreni neprijatelji Bosne osvajaju.

Imate li se pravo predati? Imate li pravo po drugi put potpisati izdaju Srebrenice, Prijedora, Višegrada, Foče…?

Ja sam danas skoro na granici sa Sirijom. Ne bih želio da se ta granica ikada više približi i vama, prijatelji.

Slabo vas čujem! Možda se za koji sat više nećemo moći ni čuti. Ali, na vama je sveti emanet: ne dajte Bosnu! Ako je izdate, izdali ste i svoje pradjedove. Ne idite putem Nemanjinim, zlikovci su Nemanje bili i ostali.

Prijatelji moji, možda zbogom, možda doviđenja! Na kraju, mi nismo ni bitni. Bitna je Zemlja jedna, „ i posna, i bosa, i hladna, i gladna…“

Advertisements

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s