ŽIVA VODA – VODA ŽIVOTA – Velimir G.

Voda Života – Destilirana voda čisti cijeli organizam, pa i vašu pinealnu žlijezdu

http://2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/voda-zivota-destilirana-voda

by

O blagotvornom djelovanju destiliranih tekućina (urina, kišnice, sokova od sirovog voća i povrća, destilirane vode) govore drevne svjetske tradicije, a sve više o tome progovaraju i predstavnici današnje konvencionalne medicine. U ovom članku iznosimo iz različitih izvora sabrana razmišljanja i saznanja suvremenih istraživača, kao i djelić drevnih znanja o gore spomenutim „vodama života”. (teledisk.hr)

Da li se pitate kakvu vodu svakodnevno unosite u Vaše tijelo. Zdrava voda je sve rjeđa i manje dostupna, a upravo vodom kojom bi trebali pročistiti tijelo od toksina unosimo  nove toksine, bakterije, teške metale i ostale štetne tvari za organizam.

Zany Mystic – Andrew Norton Webber

Nije nikakva tajna da u vodi koju pijemo ima na desetke bezmirisnih, bezokusnih a toksičnih neorganskih kemikalija i farmaceutskih supstanci. Osim toga, govorit ćemo o zabludama u vezi „izvorske vode” i mineralnih voda te zašto one nisu blagotvorne. Razni autoriteti nas obmanjuju i navode da mislimo kako su svi minerali blagotvorni za čovjeka. To nije točno. Postoje organski minerali, od biljaka koje upijaju tvrde neorganske minerale; a postoje i neorganski minerali koje tijelo ne može iskoristiti, a koji nekamo moraju otići.

U neizmjernoj mudrosti tijela njegov glavni kredo glasi: „Prvo, ne čini nikakvu štetu”. Beskrajna inteligencija premiješta neorganske i neiskoristive minerale, kakvih ima u bunarskoj, izvorskoj i nekim „posebnim vodama” koje poprilično koštaju, u one dijelove tijela gdje je najmanje vjerojatno da će izazivati probleme. Popijete li dovoljno tih mrtvih, neorganskih minerala tijelo će naposljetku morati odložiti toksine – poput fluora, klora, kriptosporidije, Giardije lambije, arsena, barija, bora, kadmija, kobalta, željeza, olova, žive, nikla, selena, vanadija, RADIJA, klorida, nitrata, amonijaka, trifluralina, dikambe, bromoksinila, trialetela, benzena, bromoforma, ugljičnog tetraklorida, klorobenzena, kloroforma, toluena, fenola, fluorantena, heksakloroetana, izoforona, nitrobenzena, fenatrena i oko 20 drugih otvornih, bezmirisnih i bezokusnih neorganskih sastojaka – na mjesta gdje je šteta NEIZBJEŽNA. To vodi do očiglednih rezultata: artritisa, očnih poremećaja, disfunkcije mozga, autoimunih poremećaja i mnogih drugih bolesti. Prisutnost tih tvari utvrđena je u testovima provedenim na Sveučilištima Pennsylvania i Carnegie Mellon. Destilirana voda uklanja sve gore navedene tvari, uključujući RADIJACIJU nastalu zbog kvarova i nesreća u nuklearkama!

Andrew objašnjava „kako i zašto” treba demineralizirati (dekalcificirati) i osloboditi nevjerojatnu moć naših vlatitih žlijezda; naročito pinealne, koja je vladarica naših viših sposobnosti i koja djeluje u sinkronicitetu sa svim našim žlijezdama. Podrazumijeva se, tako djeluje samo kada radi punim kapacitetom i kada nije ‘umrtvljena’ fluorom i mnoštvom drugih toksičnih tvari.

U mojim emisijama razgovarat ćemo o konkretnim bolestima, s povijestima bolesti ljudi koji su se izliječili jednostavnim, lako iskoristivim i jeftinim terapijama tekućinom. Ukratko ćemo govoriti i o amniotičkoj tekućini, a otvaramo i raspravu o tvrdnji da je „naša najbolja terapija na svim razinama uvijek unutar nas samih”.

.

20 liječnika, dovoljno hrabrih da kažu istinu o destiliranoj vodi

 

Prijatelji,

Destilirana voda je ONA voda koja teče kroz SVE životne oblike bazirane na vodi.

Prikupio sam konkretna mišljenja 24 liječnika koji, svi odreda, potvrđuju koristi od destilirane vode. Prvih nekoliko stranica knjige dr. Hanisha (liječnik br. 24) na kraju ovog popisa uistinu su zapanjujuće. Ako budete smatrali, kada pročitate sve što slijedi, da biste voljeli probati destiliranu vodu, SVESRDNO vam predlažem da slijedite njegove upute. SVATKO koga znam, a tko je slijedio njegove upute, imao je IZVRSNE rezultate.

Kada govorimo o vodi za piće, svatko bi trebao prijeći na destiliranu vodu.

NAJMANJE dvije litre dnevno, a najbolje bi bilo uzimati po 4 litre dnevno, OSOBITO tijekom razdoblja oporavka.

 

LIJEČNIK BR. 1

Evo što kaže dr. Allen Banik:

„Destilirana voda najbolje je otapalo na Zemlji. To je jedina voda koja se može unositi u tijelo bez opasnosti, odnosno bez oštećenja tkiva.

Ono što mi kao znanstvenici i javnost nikada nismo uspjeli spoznati je to da svi minerali iz vode – a nakupljeni u tijelu – jesu neorganski minerali koje tijelo ne može asimilirati (probaviti). Jedini minerali koje tijelo može iskoristiti organski su minerali (iz voća i povrća). Sve druge vrste minerala tijelu predstavljaju strane tvari te se moraju izbaciti ili ukloniti.

Svojim pacijentima mnogi napredni liječnici danas preporučuju destiliranu vodu. Svi uređaji koji pomažu radu bubrega rade koristeći destiliranu vodu.”

– Allen E. Banik, dr. med., autor knjige The Choice is Clear

 

LIJEČNIK BR. 2

Evo što kaže dr. Paul Bragg:

„Najveća šteta od strane neorganskih minerala (tvrdih) – uz nakupljanje kolesterola i soli – nanosi se manjim arterijama i drugim krvnim žilama mozga (koji se sastoji od 75% vode). Okoštavanje arterija i kalcifikacija žila počinje onoga dana kada u tijelo počnete unositi neorganske kemikalije (i minerale koji se nalaze u vodi iz slavine).

Kada destilirana voda ulazi u tijelo ona ne ostavlja nikakve otpatke. U njoj nema ni soli ni natrija. To je najsavršenija voda za zdravo funkcioniranje bubrega (83% vode). Uz to je savršena tekućina za krv (83% vode), idealna tekućina za učinkovito funkcioniranje pluća (86% vode), želuca, jetre (85% vode) i drugih ključnih organa. Zašto? Zato što u njoj nema neorganskih minerala. Ona je tako čista da se svi tekući lijekovi rade s destiliranom vodom.”

– Dr. Paul Bragg, iz njegove knjige The Shocking Truth About Water

 

LIJEČNIK BR. 3

Evo što kaže dr. James Balch:

„Samo je jedna prava voda, a to je čista, parom destilirana voda. Niti jedna druga tvar na ovom planetu ne održava nas zdravim niti liječi u tolikoj mjeri kao što to čini voda.”

– Dietary Wellness; 1993., James Balch, dr. med.

 

LIJEČNIK BR. 4

Evo što kaže dr. C. W. DeLacy Evans:

„Kada se koristi kao piće destilirana se voda apsorbira izravno u krv, čije otapajuće značajke pojačava u tolikom stupnju da će već postojeće soli u krvi držati u stanju otopine, sprječavat će njihovo prekomjerno taloženje u raznim organima i strukturama, olakšati njihovo uklanjanje preko raznih izlučevina i uklonit će one zemaljske spojeve koji su se već nakupili u tijelu … Nedvojbena je visoka vrijednost destilirane vode u usporavanju okoštavajućih stanja koja karakteriziraju stanje starosti.”

– C. W. DeLacy Evans, dr. med., u svojoj knjizi How To Prolong Life

 

LIJEČNIK BR. 5

Evo što kaže dr. Alexander Graham Bell:

Dr. Alexander Graham Bell, izumitelj telefona, prepoznao je zdravstvenu vrijednost destilirane vode i tvrdio da mu je svakodnevno uzimanje takve vode produžilo život. Pateći od išijasa i prikovan za krevet, dr. Bell se nikako nije mogao otarasiti bolova. Išijas ga je napao baš kada je proučavao naslage soli u ljudskom organizmu. Jedan dobro poznati znanstvenik bio je napisao knjigu u kojoj je rekao da starost nastupa zbog takvih naslaga i da boljke uznapredovalih godina nastaju zbog toga što se takve naslage ne uklanjaju. On je smatrao da kada takve naslage nastanu u zglobovima čovjek dobiva reumu. Kada dođu do bubrega čovjek ima probleme s bubrezima i kamencem u mokraćnim organima; a kada se natalože u arterijama stvaraju takozvano ovapnjenje arterija. Na isti način, kada takve naslage oblože živce uzrokuju išijas. Dr. Bell je napisao: „Znao sam da je destilirana voda čista voda. Mislio sam da ću se, budem li pio mnogo takve vode, moći riješiti određene količine soli koja je prekrivala moje ishijatične živce. Zato sam odlučio uzimati upravo takvu vodu i – rezultati su bili nevjerojatni.  Odonda stalno pijem destiliranu vodu, a svoje gotovo savršeno zdravlje uvelike pripisujem upravo njoj.”

– Dr. Alexander Graham Bell

 

LIJEČNIK BR. 6

Evo što kaže dr. Robert W. Flinchbaught:

„Dokazi o tome da destilirana voda djeluje kao otapalo unutar tijela, rastvarajući naslage neorganskih minerala, iznimno su važni. Sve više dokaza navodi na zaključak da destilirana voda rastvara i uklanja te minerale koji uzrokuju bolesti i ispire stotine opasnih kemikalija koje su također unesene u tijelo. U destiliranoj vodi ne samo da nema zagađivača već ih ona, čini se, pomaže odstraniti iz tjelesnih stanica i tako pročišćava tijelo te ono može funkcionirati kao što bi i trebalo.”

– Dr. Robert W. Flinchbaught, iz knjige Pure Water is Life

 

LIJEČNIK BR. 7

Evo što kaže dr. David C. Kennedy:

„Čak i voda iz slavine redovito sadrži raznorazne otrove poput klora, kloramina, azbesta, pesticida, fluora, bakra, žive i olova. Najbolji način uklanjanja svih tih opasnih tvari je destilacija.”

– David C. Kennedy: How To Save Your Teeth: Toxic-Free Preventitive Dentistry

 

LIJEČNIK BR. 8

Evo što kaže dr. Robert D. Willix, ml.:

„Ako se odlučite za flaširanu vodu neka svakako bude destilirana, no, na duge staze, uštedjet ćete novac ako svoju vodu pročišćavate kod kuće. To je mnogo pogodnije od teglenja velikih kanistara iz trgovine. ‘Zlatni standard’ za pročišćavanje vode je sustav koji vašu vodu destilira, a ujedno i filtrira. Tako možete biti spokojni, znajući da u toj vodi nema klora, fluora, bakterija, virusa, pesticida niti olova. Tako dobivate čistu H20.”

– Robert D. Willix, ml., dr. med.: Maximum Health

 

LIJEČNIK BR. 9

Evo što kaže dr. John Yiamoyuiannis:

„Kućni destilator je najbolja metoda, a također i najbolji način dobivanja destilirane vode. To je jedini pouzdani način pročišćavanja vode kod kuće i odstranjivanja fluora iz vode.”

– John Yiamoyuiannis, dr. sci.: Fluoride: The Aging Factor

 

LIJEČNIK BR. 10

Evo što kaže dr. Charles Mayo:

„Tvrdoća vode (neorganski minerali u otopini) temeljni je uzrok mnogih, ako ne i svih, bolesti koje nastaju djelovanjem otrova u probavnom traktu. Ti tvrdi minerali prolaze kroz stijenke probavnih organa i ulaze u limfni sustav koji sve svoje produkte predaje krvi koja ih potom raznosi u sve dijelove tijela. To je uzrok brojnih čovjekovih bolesti.”

– Dr. Charles Mayo iz Klinike Mayo

 

LIJEČNIK BR. 11

Evo što kaže dr. Peter A. Lodewick:

„Po svemu sudeći, jedina vrsta vode koja je pogodna za konzumiranje destilirana je voda, odnosno voda u kojoj nema nimalo minerala niti kemikalija. Destilirana voda se pročišćava tako da se prvo zagrije do točke isparavanja jer na taj način sve ‘nečistoće’ nestaju. Potom se vodena para kondenzira. Tim procesom se dobiva voda u njenom najčišćem obliku. Destilacija je najučinkovitija metoda pročišćavanja vode.”

– Peter A. Lodewick, dr. med.: A Diabetic Doctor Looks at Diabetes

 

LIJEČNIK BR. 12

Evo što kaže dr. Norman W. Walker:

„Ljudi koji kažu da destilirana voda otplavljuje minerale iz tijela su u pravu, ali…. To predstavlja samo 50% istine. Praktički je nemoguće da destilirana voda razdvaja minerale koji su postali nedjeljiv dio tjelesnih stanica i tkiva. Destilirana voda kupi SAMO minerale koji ostaju u tijelu, minerale ispuštene iz prirodne vode, KAO I iz stanica, minerale koje je prirodna voda prvotno pokupila dolazeći u kontakt sa zemljom i kamenjem. Takvi minerali, koje su stanice tijela odbacile, nemaju nikakvu konstruktivnu vrijednost. Upravo suprotno, ostaci su koje je destilirana voda kadra pokupiti i odstraniti iz organizma.“

– Dr. Norman W. Walker, iz knjige Water Can Undermine Your Health

 

LIJEČNIK BR. 13

Evo što kaže dr. John Christopher:

„Voda je toliko dragocjena cijelom ljudskom organizmu da treba uzimati samo NAJBOLJU. Da biste bili savršenog zdravlja koristite čistu parno destiliranu vodu.”

– Dr. John Christopher, iz knjige Regenerative Diet

 

LIJEČNIK BR. 14

Evo što kaže dr.  Paul Conn:

„Kada čovjek pije nečistu, prljavu vodu tijelo djeluje kao filter, zadržavajući određeni postotak krutih tvari prisutnih u vodi. Filter naposljetku postaje začepljen i beskoristan – i slobodno ga možemo baciti u smeće. Ljudsko bi tijelo lako moglo doživjeti istu sudbinu.

Ali glavna tvrdnja – da samo destilirana voda sprječava gomilanje minerala u tijelu – apsolutno  je neosporiva. Naslage koje se nakupljaju u čajniku zbog opetovane upotrebe tragovi su minerala koji ostaju na stijenkama čajnika kad voda isparava. Destilirana voda ne ostavlja takvih tragova, niti u čajniku niti u ljudskom tijelu. Istina je da se u većini bolnica destilirana voda koristi kod novorođenčadi; destilirana voda se propisuje pacijentima na mnogim odjelima za srčane bolesti. Također je istina da su bubrežni kamenci i drugi mineralni talozi u tijelu mnogo češći u područjima gdje voda za piće sadrži visoke razine neorganskih minerala dok u destiliranoj vodi takvih minerala nema.

To je nesumnjivo najbolja voda dostupna čovjeku i jedina istinski čista voda dostupna u našem otpadom zatrpanom društvu.”

– Dr. Paul Conn, iz knjige Not A Drop To Drink

 

LIJEČNIK BR. 15

Evo što kaže dr. Michael Colgan:

„Jedina voda koja bi mogla biti čista je destilirana voda.”

– Dr. Michael Colgan, iz knjige The New Nutrition: Medicine For The Millenium

 

LIJEČNIK BR. 16

Evo što kaže dr. Raymond H. Bishop, ml.:

„Destilirana voda može se slobodno piti i nema nikakvog nepovoljnog utjecaja na naše zdravlje. Destilacijom se jednostavno uklanja većina rastvorenih materijala, kakvih ima u svim prirodnim vodama.”

– Raymond H. Bishop, ml., dr. med., general-bojnik, zapovjednik – Odjel sanitetske službe Američke vojske, Zapovjedništvo zdravstvenih službi

 

LIJEČNIK BR. 17

Evo što kaže Jack Bell, iz Američke liječničke komore:

„Prema svim našim saznanjima, kontinuiranim konzumiranjem destilirane vode ne dolazi ni do kakvih nepovoljnih zdravstvenih učinaka.”

– Jack A. Bell, pomoćnik ravnatelja Američke liječnike komore; Odjel za osobnu i javnu zdravstvenu politiku

 

LIJEČNIK BR. 18

Evo što kaže dr. Clifford C. Dennison:

„Nema nepobitnih medicinskih dokaza da se pijenjem DESTILIRANE VODE mogu izliječiti artritis, srčane bolesti, visoki krvni tlak, ovapnjenje arterija ili deseci drugih boljki od kojih ljudi pate. Kao što nema nepobitnih dokaza da se pijenjem DESTILIRANE VODE mogu ukloniti bubrežni i žučni kamenci, smanjiti katarakte ili izliječiti emfizem. Ali zato ima na stotine dokumentiranih slučajeva ljudi koji su uspjeli ublažiti ili savladati te zdravstvene probleme kada su pili isključivo DESTILIRANU VODU.”

– Dr. Clifford C. Dennison, izvanredni profesor na Lee Collegeu u Clevelandu u američkoj državi Tennessee te dugogodišnji istraživač i stručnjak za vodu

 

LIJEČNIK BR. 19

Evo što kaže dr. Ron Kennedy:

„Što se tiče tvrdnje da destilirana voda otplavljuje minerale – to je točno, i upravo to i želimo. Minerali koje destilirana voda otplavljuje su minerali neiskoristivog, ionskog oblika i naravno da bismo htjeli da takve tvari izlučimo iz tijela, a ne da se talože i uzrokuju bolesti. Destilirana voda ne otplavljuje značajnije količine biološki dostupnih minerala jer ih tijelo po potrebi brzo apsorbira. Ako ih ima previše tada se filtriraju kroz bubrege, a upravo se to i treba događati sa svim stvarima kojih u optjecaju ima previše. Destilirana voda čisti tijelo tako što potiče zdravo funkcioniranje bubrega.”

– Ron Kennedy, dr. med.

 

LIJEČNIK BR. 20

Za one koji prate rad dr. Andrewa Weila, dugogodišnjeg konzumenta destilirane vode, evo jedne njegove izjave:

„Ako želite možete početi piti flaširanu destiliranu vodu. To je voda koja je pretvorena u paru, tako da su njene nečistoće odstranjene. Para se zatim kondenzira i dobiva se čista voda. Postupkom destilacije ubijaju se i uklanjaju praktički svi virusi, bakterije, teški metali te drugi organski i neorganski zagađivači. Poslije destilacije voda je najčišća što može biti. Premda je točno da se destilacijom uklanjaju minerali jer se iz vode istovremeno odstranjuju razni drugi zagađivači, mislim da to nije nikakav problem. Neophodne minerale dobivamo iz hrane, a ne iz vode.

Što se tiče kiselosti, destilirana voda je blizu neutralnog pH i nema utjecaja na ravnotežu kiselina i lužina u tijelu. Destilirana voda posve je bezopasna i slobodno je možemo piti, a takvu vodu i sam pijem.”

 

Simptomi detoksifikacije

Tijelo NE čini pogreške…

Kada pročitate da brojni liječnici opisuju kako destilirana voda otapa smeće unutar vas morate znati da se to pretače u zbiljska stanja. Kao npr. ovo: smeće će se DOISTA početi slijevati iz vas. Ono mora izaći! Ali, bolje van, nego unutra, zar ne? Dakle, to znači da ćete DOISTA imati simptome detoksifikacije. A svatko je različit po tome kako se detoksificira, gdje se detoksificira i što detoksificira. Sve ovisi o tome što ste jeli, pili i udisali tijekom života i koje puteve vaše tijelo odabire za izbacivanje smeća.

 

Mogući simptomi:

OSIPI NA NEOBIČNIM MJESTIMA

POVRAĆANJE

PROLJEV

GLAVOBOLJE

SIMPTOMI NALIK GRIPI

MUČNINA

OBILNO ZNOJENJE

PRIŠTIĆI NA NEOBIČNIM MJESTIMA

ODVRATAN ZADAH

SMRDLJIVI PAZUSI

 

Ali sve su to DOBRE stvari i budite zahvalni što otrovne tvari izlaze iz vas.

I svijest da je ovakvo stanje samo privremeno. Brzinu možete i podesiti. Ukoliko smatrate da vam tolika detoksifikacija predstavlja opterećenje smanjite dozu otapala (destilirane vode) ili je privremeno prestanite uzimati. Zatim joj se vratite kada se budete osjećali spremni.

Upamtite, kada napredni liječnici kažu da je to najbolje otapalo za ljudsko tijelo, UOPĆE SE NE ŠALE!!!

Vaš prijatelj, Andrew

 

Važnost destilirane vode kod starenja

Piše: Chester Handley

Ne mogu dovoljno naglasiti važnost pijenja destilirane vode u svrhu pročišćavanja krvotoka, smanjenja artritičnih bolova i snižavanja krvnog tlaka. Također je zabilježeno da smanjuje kolesterol i triglic

Kada naše tijelo počne starjeti događa se nekoliko stvari. Stanice se ne obnavljaju onako dobro kao prije, probavni organi ne probavljaju hranu onako dobro kao prije, organizam ne apsorbira tvari onako dobro kao prije i tijelo ne izlučuje otpadne tvari onako dobro kao prije. U raznim dijelovima tijela počinjemo osjećati bol te nalazimo bolna mjesta koja ranije nismo imali. Jedan od glavnih uzroka boli kod starijih ljudi prekomjerno je konzumiranje žitarica. One su mekše, lakše se jedu i naizgled se lakše probavljaju. No, prava je istina da žitarice nimalo ne koriste tijelu koje stari te ostavljaju kiseli talog koji se nakuplja u zglobovima, što je glavni uzrok artritičnih bolova.

Kada sam prije mnogo godina vršio istraživanja o destiliranoj vodi, otkrio sam da, suprotno svim poznatim pričama, destilirana voda ne oduzima tijelu niti jednu jedinu tvar koja je tijelu potrebna. Ne izvlači ništa iz stanica. Sve što je stanično zaključano ostaje unutar tijela, no destilirana voda je najbolje sredstvo na svijetu za pročišćavanje krvotoka, a to je i jedina prava funkcija koju voda ima: isprati, isplahnuti i pročistiti krvotok. Treba imati na umu da je krvotok prvenstveno organ transporta. Ljudi ga smatraju tekućinom, a ne organom, ali to je svojevrstan organ. On prenosi hranjive tvari, kisik i crvene krvne stanice (eritrocite) kroz čitavo tijelo, a odnosi otpadne produkte i ugljični dioksid.

Destilirana voda isparavanjem se pretvorila u paru, rascijepila na molekule vodika i kisika, pretvarajući ih u plin koji se diže u atmosferu, a zatim se dolje ponovno hladi i kondenzira natrag u vodu. Isti se proces odvija u destilacijskom postrojenju pri destilaciji vode. Tamo se voda zagrijava do stanja plina: sve nečistoće i svi otpadni produkti ostaju dolje, a para se potom kondenzira i pretvara u čistu vodu, postajući ona najčišća moguća voda zbog jednog vrlo bitnog faktora koji nije prisutan niti u jednoj drugoj vodi… ona je molekularno nestabilna. To znači da kad ulazi u vaš krvotok lakše se rastvara i hvata za ostatke, otpadne produkte i neželjene materijale koji plutaju vašim krvotokom.

To je jedan od najboljih načina za snižavanje krvnog tlaka. Prije više godina napravio sam dva grafikona kada sam proučavao detoksifikaciju tijela pomoću destilirane vode, u razdoblju od 1865. do 1965. Bolesti koje su 1865. bile relativno nisko na ljestvici glavnih uzročnika smrti postale su prve četiri ubojite bolesti 1965. godine…  a sve su bile kardiovaskularne. Zatim sam izradio drugi grafikon sa stanjem od 1865. do 1965. gdje sam prikazao smanjenu upotrebu kišnice korištene za piće. Ta dva grafikona biometrijski su bila posve suprotna. Kada su ljudi prestali piti kišnicu porasla je učestalost kardiovaskularnih bolesti. Kada je kardiovaskularni sustav čist tada imate manje glavobolja, manje bolova, tijelu je dostupno više kisika i nutrijenata, a sposobnost samoiscjeljivanja tijela posljedično jača.

Prije gotovo dvadeset godina u moju ordinaciju došao je čovjek s tako teškim artritisom da je jedva mogao ustati sa stolice ravnog naslona. Trpio je gotovo neizdržive bolove. Započeli smo s programom detoksifikacije, rekli mu da izbaci sve žitarice iz prehrane, savjetovali mu da jede samo voće, povrće, proteine i mesne proizvode te da svakih pola sata (u budnom stanju) pije destiliranu vodu. Teško je povjerovati da je mjesec dana kasnije isti taj čovjek radio u svom vrtu i uživao kao nikada prije.

Ne mogu dovoljno naglasiti važnost pijenja destilirane vode u svrhu pročišćavanja krvotoka, smanjenja artritičnih bolova i snižavanja krvnog tlaka. Također je zabilježeno da smanjuje kolesterol i trigliceride. Ustvari, njen jedini učinak na tijelo je poboljšano zdravlje.

Nekoliko je smjernica o količini vode koju bi svakodnevno trebalo piti. Smjernica za obične dane jest konzumiranje onoliko unci (28,3 gr) vode koliko iznosi pola vaše tjelesne težine (računate u funtama). Ako se znojite i naprežete trebali biste piti više. Skloni smo tome da uzmemo neko gazirano piće, kavu ili pasterizirane sokove, ali trebamo se vratiti navici pijenja destilirane vode.

To, na primjer, znači da ako ste muškarac koji teži 200 funti (1 funta = oko 0,5 kg), tijekom dana trebate piti najmanje 100 unci destilirane vode. Za one koji vole proučavati starije spise zanimljiv je primjer iz Biblije. Knjiga o Jobu – najstarija biblijska knjiga – u 36. odlomku kaže da je Bog uzeo vodu, destilirao je i obilato je izlio na ljude. Logički argument: tko zna bolje od Stvoritelja što nam treba, a on nam je dao destiliranu vodu.

 

Terapija vodom života

Praktični savjeti i upute kako se liječiti destiliranom vodom

Autor:dr. Otoman Hanish (iz knjige The Distilled Water Cure, tiskane 1946.)

Često se krv onečisti te se mora pročistiti. Samo je jedan način ‘pranja’ krvi – pomoću  destilirane vode koja ne sadrži nikakve životne organizme, kemikalije ili slične tvari. To mora biti destilirana voda tj. voda kondenzirana iz pare. Destilirana voda, samom svojom težinom, vrši pritisak od 0,5 kg na minerale i kiseline koje zakrčuju krvotok; ona ih pritiskom istjeruje iz organizma. Čak i u vrlo kratkom vremenu odstranjuje značajne količine nečistoća iz krvi. Ne postoje fiksna i čvrsta pravila u vezi uzimanja tog lijeka; može se uzimati brzo ili polako, vruć ili hladan. Samom se pojedincu prepušta da odluči kako će ga uzimati, prema svojem temperamentu i fizičkom stanju. Najvažnije je postići neophodni pritisak i osigurati da se svaki put uzimaju po dvije šalice, ukupno oko 3,5 litre dnevno. To je vrlo lako postići ako se količina sustavno regulira na sljedeći način:

 

1. Nakon buđenja popijte dvije šalice.

2. Dvije šalice popijte nedugo nakon doručka.

3. Dvije šalice sredinom jutra.

4. Dvije šalice 20 do 30 minuta prije podnevnog obroka.

5. Dvije šalice sredinom popodneva.

6. Dvije šalice 20 do 30 minuta prije večere.

7. Zadnje dvije šalice popijte navečer nedugo prije odlaska na počinak.

 

Po želji, još dvije šalice mogu se uzeti jedan do dva sata nakon ručka, a druge dvije dva sata nakon večere. Što se tiče hrane i pića, to je stvar individualnog izbora. Ništa nije zabranjeno, a nema niti potrebe za gladovanjem niti lišavanjem bilo čega. Možemo jesti i piti prema vlastitim potrebama. Nakon ispijanja dviju šalica destilirane vode treba jesti umjereno. Treba održavati načelo tretmana tj. uzimati vodu sedam puta dnevno, dvije šalice zaredom – a treba pripaziti da se te dvije šalice uzimaju kraće vrijeme prije svakog obroka. Pojedinac će uskoro ustanoviti da sada, nakon uzimanja dviju šalica destilirane vode, čak i u vrijeme doručka jede vrlo umjereno. Poslije tri dana čovjek će primijetiti da gubi têk za neka jela, a da se javljaju veoma različite želje za jelima koje ranije možda nije volio.

Iz dana u dan jest ćemo sve manje: uskoro ćemo jesti samo polovicu, a zatim tek trećinu inače konzumiranih količina. Nakon tri dana koža lica postaje sjajnija i rumenija, a imat ćemo i osjećaj lakoće. Nakon dva do tri tjedna oči postaju bistrije i prodornije; čovjek je u stanju jasnije razmišljati i nije više razdražljiv. Po isteku tri tjedna mršavije osobe postaju korpulentnije, a korpulentnije postaju mršavije. U slučaju boljki akutne naravi tretman bi trebao trajati barem tri tjedna; u ostalim slučajevima pet tjedana. Ako čovjek pribjegava tretmanu od 5 do 12 tjedana u nizu, 65 posto bolesti nestaje, a preostalih 35 posto će nestati ako čovjek nakon toga nastavi s pravilnom prehranom. Do trenutka kada čovjek gotovo završi s tretmanom toliko se navikao na konzumiranje destilirane vode da prije svakog večernjeg obroka redovito popije nekoliko šalica.

Usvajanjem takve navike sprječavaju se sve bolesti. Tijelo se ionako sastoji od 85 posto vode, a redovitim uzimanjem dviju šalica vode svake večeri sve kiseline i kristali uklanjaju se iz organizma na prirodan način, a da se time nimalo ne opterećuje krvotok.

Vodenim tretmanom postižu se tri izuzetno važna efekta:

1. Krv se ispire i oslobađa od svih stranih tvari.

2. Tretman potiče ispravan rad pojedinačnih organa, a time i cijelog organizma.

3. Tretman pruža mladalačku svježinu u mjeri koju mladost često ne posjeduje, budući da se cijeli žljezdani sustav normalizira, čime se pak jačaju moždane sposobnosti, a život postaje radosniji.

Svakako, dakle, povremeno pribjegnite vodenom tretmanu. Osjetite li se loše započnite ponovno nakon nekoliko dana ili čak tjedana. Bilo bi poželjno da vodeni tretman provodite kao ozbiljan tretman oko pet do sedam tjedana svakih tri, pet, sedam, devet godina, jer on pročišćava cijeli organizam, a takvim obnavljanjem tijela zajamčen je naš trajan napredak. Dakle, destilirana voda izvanredno je dragocjena pojedincu, ali i čovječanstvu općenito.

Nakon nekoliko tjedana na tretmanu čovjek počinje odabirati hranu koju priroda traži da bi se izgradio organizam; čovjek počinje iznova živjeti.

Čak i nakon svega tri dana primjetni su pročišćenost i obnovljenost krvotoka. Provođenjem tretmana nužno ne dobivamo na težini, niti je gubimo. Što je krv čišća to stanice tijela postaju normalnije. Dobijemo li previše kila pojednostavit ćemo prehranu te odbaciti maslac i masnoće. Velika prednost vodenog tretmana je to što ne trebamo postavljati nikakva pitanja; jednostavno ga počnemo provoditi i sve uskoro sjedne na svoje mjesto, dokle god ga se pridržavamo. Kao rezultat vodenog tretmana čovjek počinje razmišljati svojom glavom umjesto da postavlja svakojaka pitanja te postaje misaono ljudsko biće. Tretman je tako jednostavan da je greške nemoguće počiniti, čak ni greške u prehrani. Najbolje od svega je to da tretman ne zahtijeva nikakve napore, a ipak dobivamo najveću moguću korist. Štoviše, željeni rezultat je zajamčen, bez obzira na razlog zbog kojega tretmanu pribjegavamo: bilo da se radi o slabom želucu, lošoj probavi, dispepsiji, konstipaciji ili poremećenom radu jetre, ili zbog disfunkcije bubrega, pluća, problema sa živcima, sa srcem, zbog klimakterija ili raznih nepoćudnih izraslina.

Pred destiliranom vodom sve boljke moraju ustuknuti, a takvom se tretmanu obično ne treba ništa dodati.”

Izvor: teledisk.hr

Napomena:

Većina voda koja se može pronaći u trgovinama nije prava destilirana voda, već “demineralizirana”, voda koja nastaje procesom filtriranja a ne destilacije, ta voda je i u večini slučajeva nusproizvod industrije.

U svakom slučaju, bilo bi najbolje imati vlastiti destilator, ili kupovati destiliranu vodu provjerene kvalitete. 

Pošto sam se i sam odlučio za kupnju destilatora, prije koji dan pretražujući internet naišao na destilator “LifeEnrgy”. Na Hrvatskom tržištu postoji nekoliko vrsta destilatora, različitih cijena i karakteristika (dužina garancije, kvaliteta materijala…).

Neke od destilatora možete pronaći na:

http://vernontrgovina.hr

http://www.biodar.hr

Destilator “Life Energy” možete pronaći klikom na donji link/banner

***

Voda Života – Destilirana voda dr. ROSO 2. dio

http://2012-transformacijasvijesti.com/opcenito/voda-zivota-destilirana-voda-dr-roso-2-dio

by

Jos 1845 g. Abel Haywood je pisao o smrtonosnim opasnostima što vrebaju u prirodnoj vodi. Izbacivanjem obicne I pijenjem destilirane vode  možete produljiti svoj život! On je u Engleskoj napisao znanstveni  rad o toj temi i u njemu ustanovio:

“Ne bi se trebalo govoriti da se život čovjeka ne može znatno produljiti  u   odnosu   na  njegov sadašnji životni vijek jer to nije istina…

Destilirana je voda najčišća voda koja postoji. Bez obzira na to koje su mineralne tvari i drugi kemijski elementi sadržani u vodi, svi se procesom razlaganja u jetri izdvajaju i otpremaju ili u krvotok ili DEPONUJU kao zaliha.

“Normalnom, prirodnom” vodom smatramo svu vodu iz izvora, zdenca, rijeka i jezera, te iz vodovoda. Ta je voda međutim onečišćena mineralnim tvarima sto poticu iz doticaja sa zemljom, stijenjem i vodovodima. Minerali u normalnoj, prirodnoj vodi prekrupni su, pregrubi i nemaju životnu snagu. Oni su anorganske kakvoće i neprikladni za potrebe stanice. Zbog toga ih stanice otklanjaju od sebe. Na taj način nastaju tokom vremena velike nakupine takvih minerala koji su u sustini otpad.

Destilirana voda ispire iz tijela nataložene anorganske minerale. Destilirana voda posjeduje osobitu sposobnost magneta pa može uzeti nataložene minerale, te ih pomoću krvi i limfe otpremiti u bubrege, preko kojih se izlučuju iz tijela.

Taj se način izlučivanja minerala pogrešno naziva “izluživanjem”. Tvrdnja da destilirana voda izlužuje minerale iz tijela, posve je pogrešna. Destilirana voda ne izlužuje minerale iz tijela, već sabire i uklanja mineralne tvari što su ih stanice tijela odbacile i koje su se nataložile, a smatraju se smećem koje ometa funkcije tijela.

Pokušajte dva do tri tjedna piti samo destiliranu vodu i ništa drugo. Pregledajet mokraću prije nego što započnete s tim. Bit ćete začuđeni kakve ćete mineralne taloge naći u svojoj mokraći nakon samo 3 tjedna. Ostaci minerala u Vašem tijelu potiču od pijenja “prirodne” vode. Izlučivanje mineralnih tvari, ako pijete destiliranu vodu, uverljiv je dokaz za ispravnost tvrdnje koliko je destilirana voda važna za naše zdravlje.. Usput da znate da sok od povrća dobiven iz mrkve, cikle i krastavca, odlično je sredstvo za čišćenje bubrega.

Sviježi su sokovi od presnog povrća živa organska voda. U njima su mineralne tvari u čudesnoj ravnoteži, usklađenosti, baš kakve su potrebne za ishranu tjelesnih stanica i za unutarnje čišćenje. Voda koja se nalazi u sokovima od povrca je DESTILIRANA VODA.

Destilirana voda čisti tijelo od vapnenih taloga.

Ne postoji voda ili bilo koja druga tekućina koja može “izlužiti” minerale iz stanica i tkiva tijela, čim su minerali kao organski elementi postali sastavnim dijelovima tijela.

Tjelesna  tkiva odbacuju samo anorganske mineralne tvari.
Anorganske mineralne tvari mogu uzrokovati  začepljenja u areterijama ili još opasnije štete, ako se ne izbace iz organizma. Te se mineralne tvari moraju dakle odstraniti, a to je moguće upravo s destiliranom vodom.

Koje minerale treba tijelo?

Minerali što ih trebaju stanice našeg tijela u svrhu izgradnje, dolaze iz prirodne presne hrane.
Jedina je živa hrana ona koja sadrži sve enzime i sve druge vitalne tvari za čovjekovu prehranu, a to su sviježe, prijesno povrće, salate, voće, začinsko bilje, orasi i sjemenke koji su u otvorenoj prirodi primali sunčanu energiju, te se tako mogu nazivati i sunčanom hranom.

Najbolji su minerali sadržani u prijesnom povrću, salatama, voću, ljekovitom bilju, orasima i sjemenkama. Ti su minerali sastavni dio sokova ( biljne vode ) iz prijesnog povrća.

Ta biljna-voda, sokovi, rezultat su destilacije tijekom rasta biljke, pri čemu se koriste vlaga zraka i voda iz zemlje. Ta se biljna voda obogaćuje enzimima i predstavlja prirodni “životni sok.

Što je glavni uzrok većine bolesti?

Glavni uzrok svih bolesti u čovjeka je pogrešna prehrana. Važno je osim toga paziti istodobno na to da bude uklonjeno sve što ometa normalni optok krvi (taloži, začepljenja). Važno je brinuti se za to da ostaci probavnog procesa i druge otpadne tvari redovito napuštaju debelo crijevo ili druge organe izlučivanja. U tijeku života, poremećajima u prehrani, javljaju se mnoge tegobe i ozbiljne bolesti. Ako je čovjek u starosti obogaljen ili nemoćan, tada se to može pripisati upravo nepravilnoj i prekomernoj prehrani.

NE ZABORAVITE, OD MOMENTA KADA SE RODIMO, MI STARIMO, OBOLJEVAMO I UMIREMO ISKLJUČIVO ZBOG SPOROG TROVANJA POGREŠNOM PREHRANOM KOJU NAJČEŠĆE UNOSIMO I U POGRIJEŠNO VRIJEME.

Minerali  u “prirodnoj” vodi, vodi koju svakodnevno pijemo su neaktivni. Oni ne sadrže enzime, životne enzime. Priroda se pobrinula da tim mineralnim tvarima i elementima da život rastom i sazrijevanjem biljaka. Tokom rasta biljka prima kroz korjenje minerale iz zemlje, preinačuje ih u žive organske elemente i sabire ih u stabljici, u listovima, u sjemenkama, cvjetovima i plodovima.

Zato pijenje sokova od sviježeg prijesnog povrća i voća doprema stanicama i tkivima tijela hranu najviše kvalitete u obliku veoma finih minerala koji su obogaćeni enzimima.

Tako se mogu izbjeći I izlječiti  bolesti koje su zbog pogrešne prehrane mučile naraštaje ljudi i pridonosile skraćenju života. Preuranjeno starenje, staračka slabost i nemoć mogu se spriječiti ili vremenski odgoditi ako se tijelo opskrbljuje živom hranom i svakodnevno pije destilirana voda.
Jedenjem sviježeg, prijesnog povrća, salata i voća omogućavate svom tijelu da se brzo opskrbi važnim mineralnim tvarima.

Pogledajmo sastav naše krvi:

Naša se krv sastoji 83% iz tekućine, a od togaje 90% tekućine je destilirana voda (čista H20), 8 do 9%> bijelančevina, a manje od 1% supstancija što ih krv prima na svom putu kroz tijelo sastoji se od neiskoristivih minerala, kao što su kalcij, magnezij, aminokiseline, masti, mokraćnih tvari, mokraćne kiseline, amonijakovih soli i mnogo drugoga.
Naše tijelo sadrži samo oko 5 litara krvi, a svaka pojedina mala kap krvi sastoji se od preko 5.000.000 stanica.
Svaka je stanica u našem tijelu sastavljena od miliona atoma mineralnih elemenata.
Svaka kap naše krvi protječe kroz naše srce više od 100.000 puta svaka 24 sata.
Mala količina od 5 litara koja prođe kroz naše srce, daje količinu od oko 165.000.000 litara krvi tijekom životnog vijeka od samo 70 godina.
Nijedna se pumpa na svijetu ne može usporediti s našim srcem!
Ljudi nisu nikada konstruirali mehanizam pumpe koji može obavljati posao što ga vrši naše srce i pritom podnositi opterećenja što ih mora svakodnevno svladavati naše srce.
Naše je srce malo poput stisnute šake, širine oko 9 cm i debljine oko 6 cm.  i moglo bi trajati stoljećima kad bi dobivalo ispravnu hranu, a za srce su to višestruko nezasićene masne kiseline u CIS obliku i koje imaju 18 atoma ugljika u ugljikovodičnom lancu.

Zdravo srce kuca oko 80 puta u svakoj minuti i pritom pumpa oko 4,5 do 5 litara krvi.
To iznosi za 24 sata, 115.200 otkucaja i 6480 pumpanih litara.
U 70-godišnjem životu srce kuca  više od 2,9 milijardi puta i pumpa preko 16,5 milona litara.

ANORGANSKI MINERALI

Anorganski mineralni elementi koji su sadržani u vodi, koje stanice  ne mogu iskoristiti, dijelom se talože u tijelu, prije svega u venama, arterijama, mišićima i zglobovima.
Sve te tvari čine masu od ukupno oko 80-120 kg tokom 70 godina!
Te se mineralne tvari sastoje od kalcija (vapna), magnezija i drugih mineralnih tvari. Ne ostaje sve u tijelu. Većinu tih minerala uzimaju srećom krv, limfa i voda, te se njima izbacuju iz tijela. Tko može međutim reći koliko je još ostalo u venama, u arterijama, te u mišićima i zglobovima? Preuranjeno starenje, obogaljeno i bolesno tijelo može dati odgovor.

Najveća arterija u tijelu, aorta, široka je oko 2,5 cm u promjeru, ali to nije kriterij za to, ako se promatraju veličina i broj mikroskopski sitnih kapilara koje su porazmještene u čitavom tijelu.
Sićušne kapilare u našem tijelu čine mrežu koja bi, da se raširi na tlu, prekrila površinu od preko 6000 kvadratnih metara. Kad bi se sve sitne kapilare poredale jedna za drugom u nizu, tada bi te mikroskopski sićušne cijevčice činile zajedno 100 km.

Koliko je mnogo tih malih krvnih žilica začepljeno kalcijem, magnezijem i drugim mineralima iz prirodne vode?

Što čini ljude ukočenima?

Kruti, zemljani materijal koji se nakuplja u u tijelu donosi okoštavanje, ukočenost, staračku slabost i smrt, sastoji se prije svega od kalcijevog fosfata ili koštane supstance, kalcijevog karbonata ili vapna i vapnenog sulfata ili sadrene žbuke, k tomu povremeno od magnezija   i drugih zemljanih  supstanci.

Staračka ukočenost počinje već u djetinjstvu!

Videli smo da proces okoštavanja i kočenja tijela počinje već u djetinjstvu, nastavlja se bez prestanka sve dok tijelo ne pređe iz relativno tekućeg stanja u zemljasto, kruto i neaktivno stanje koje završava smrću!

Budući da dojenačka dob, detinjstvo, mladost, zrela dob, starost, staračke slabosti između mladosti i starosti predstavljaju razna tjelesna stanja izaziva se veća gustoća, otvrdnulost, ukočenost radi sve   većeg   udjela   vapnenastih   zemljastih   materijala

Odakle dolazi začepljenje arterija?

Postavlja se pitanje što je izvor vapnenastog, zemljastog materijala koji se nakuplja u tijelu ?
Čini se da se može promatrati kao aksiom da se sve kruto u telu neprestano krvlju izgrađuje i obnavlja. Ako je tako, tada se sve što sadrži te krute tvari dobiva iz krvi. Krute tvari sadrže fosfate i kalcijeve karbonate koji su dakle bili uzeti iz krvi, gdje ti zemljasti materijali  postoje, dolaze iz vode koju pijemo svaki dan, a nije destilirana.

Izvorska voda sadrži mnoštvo zemljastih sastavnih dijelova koji strašno izgledaju. Količina karbonata i drugih vapnenih spojeva što ih sadrži voda prosječne kakvoće može tijekom 40 godina stvoriti stup od tvrdog vapnenca ili mramora visine odraslog muškarca, ako čovjek svakodnevno pije uobičajenu količinu. Tolike količine mineralnih tvari ulaze u čovjekovo   tijelo   tijekom   tog   vremenskog   razdoblja.

U prirodnoj vodi koju pijemo ima dovoljno mineralnih tvari da potpuno začepe tijelo!
Količina vapna u izvorskoj vodi tolika je da je već količina koja se  dnevno popije dovoljna da začepi cijevasti  sustav  tijela  i  time   uzrokuje  staračku  slabost i smrt,   mnogo prije nego  što  navršimo  20 godina. To spriječavaju  bubrezi  i  drugi  organi   izlučivanja  koji   otpad najvećim   dijelom   izbacuju. Organi mogu međutim izbaciti samo jedan dio tih tvari. Pretpostavi li se na primjer da se svakodnevno prime u tijelo 10 dijelova, tada se 8 ili 9 dijelova mogu izlučiti,  a 1  ili 2 dijela ostaju negdje u tijelu.

Za nas oslabljujući proces kočenja tijela stalno napreduje

Taj se proces nastavlja iz dana u dan, iz godine u godinu.
Tijekom vremena taloži se u tijelu sve više krutog materijala, dok se ne izgubi gipkost iz djetinjstva i zavlada stanje oslabljujuće ukočenosti; što se tada (pogrešno)  naziva   ‘visokom   starošću’.

Poznati primjer zemljastih taloga možete naći u Vašem lončiću ili aparatu za grijanje vode.
Svaka domaćica zna da posuda koja je stalno u upotrebi brzo dobije na dnu i na stjenkama tvrdi talog vodenog kamenca.
U roku od 12 mjeseci može ga se nakupiti količina  od 2-3 kg.

Para ostavlja za sobom mineralne tvari

Ne smijemo se dati obmanuti i misliti da je zbog vodenog kamenca koji se uhvatio za dno i stjenke lončića sada voda oslobođena vapna. Točno je doduše da se pri kuhanju vode gubi nešto vapna, ali glavni dio taloga ostaje unutra. Talog potiče samo od dijela vode koja se pretvorila u paru.

Filtriracija vode je beskorisna

Filtriranje vode je beskorisno, jer zemljaste tvari o kojima se ovdje govori ostaju i u toj filtriranoj vodi. Bistra, prozirna voda isto je tako puna mineralnih tvari. Izvorska voda, koliko god bila bistra i prozirna, ipak je opterećena znatnom količinom tvari koje dovode do začepljenja u tijelu, te je stoga neprikladna ili barem slabo prikladna da se pije.

Ako je već prije 145 godina bio problem vode tako ozbiljan, što bi Mr. Haywood rekao o našem današnjem problemu s vodom?
Tada još nije bilo problema s klorom, još nije bilo fluoridacije vode.
Industrija još nije bila suočena s golemim problemom uklanjanja otpada.
Postoji velika opasnost od ovapnjenja arterija.
Tisuće I tisuće  ljudi umiru upravo iz tog razloga.
Dodavanje otrovnih tvari vodi za pijenje neoprostivo je pomanjkanje obrazovanja I znanja u našem današnjem vremenu.

Morate znati što pijete!

Vodu što sadrže otrovne (ako ne i smrtonosne) sastojke upotrebljavaju neupućeni ljudi za piće i pravljenje jela, ne pridajući uopće pažnju konačnom učinku na njihovo zdravlje i životni vijek.

Milioni su dijece danas pogođeni oštećenjima mozga i drugim bolestima koje su bile uzrokovane naoko bezazlenim bezalkoholnim pićima!

Ova tvrdnja nije nikako neosnovana. To je važno otkriće medicinskog istraživanja! Zbog konzumiranja napitaka i prehrambenih namirnica koji su umjetno obojeni i začinjeni, pate milioni školske dijece u današnje vrijeme od ozbiljnih tegoba. Ti se zdravstveni poremećaji dijagnosticiraju kao oštećenje mozga, to znači povrede u mozgu koje izazivaju iznenadno oslobađanje prekomjerne živčane energije I podražljivosti pojedinih regija mozga.

Ti poremećaji dovode do teškoća pri koncentraciji, pri čitanju i pisanju. Isto se tako mogu ustanoviti neobični prisilni načini ponašanja. Ti simptomi nestaju ako se u prehrani strogo izbjegavaju umjetno obojena pića i prehrambene namirnice.

Kad su se djeci pod strogim nadzorom uskraćivala bezalkoholna pića i sve prehrambene namirnice s dodatkom umjetnih bojila i aroma, pokazalo se da su ta dijeca u roku od 3 sedmice opet bila u normalnom stanju. S druge su se strane tegobe vratile poslije samo nekoliko sati ako se popio samo gutljaj ili pojeo samo zalogaj nekog umjetno obojenog ili aromatiziranog proizvoda.
Toje veoma ozbiljan problem i na njega bi se trebali upozoriti svi roditelji. Toje dokaz rizika i opasnosti uživanja proizvoda koji su spravljeni s umjetnim bojama i aromama. Tom su opasnošću pogođena sva dijeca normalne ili natprosječne inteligencije.

Koji su to sastojci?

Kalcij i druge mineralne tvari koje su sadržane u vodi tih napitaka uzrokuju tegobe začepljenjem krvnih žila. Sastojci nose međutim u sebi prikrivene opasnosti. Sastojci poput umjetnih aromatskih dodataka i boja djeluju mnogo brže od kalcija. Oni djeluju na kemijske reakcije tijela.

Šećer je jedan od najštetnijih sastojaka tih pića. Ljudi su razvili takozvani “slatkijezik” i vole sve što je slatko. Ta su slatka umjetna pića prilagođena čovjekovoj sklonosti slatkom, bez obzira na posljedice.

Zašto je šećer tako štetan?

Danas većina zna da šećer izaziva nadraženost i slabljenje sluznica tijela, a zubima, kostima i krvi otima veliki dio korisnih mineralnih tvari. Upalne bolesti dišnih puteva i probavnih organa proističu iz   upotrebe    bijelog  I smeđeg  šećera. Ako se ljudsko tijelo preopterećuje šećerom, jelima i pićima što sadrže šećer, trpi zbog toga vitalnost tijela i to može biti često uzrok oteklina i prekomjernog stvaranja   sluzi. Upalne  se bolesti šire i pogoršavaju ovisno o konzumiranim količinama šećera.
Upale slijepog crijeva velikim su djelom uzrokovane prekomjernim uživanjem prehrambenih namirnica i napitaka zaslađenih  šećerom.
Dijabetes (šećerna bolest) i rak mogu se isto tako pripisati prekomjernom uživanju šećera, baš kao i poliomielitis (dečja paraliza). To su  dobri i dovoljni razlozi da se šećer ocjeni kao štetan.
Nevjerojatno je, ali istinito da više od 80%, da, uistinu više od 80% svih industrijski proizvedenih napitaka i prehrambenih namirnica sadrži kemijske tvari u obliku umjetnih boja I aroma.
Iako ljudsko tijelo podnosi mnoga opterećenja, ipak je ono veoma osetljiv mehanizam koji je predodređen da se  održava po određenim prirodnim i fiziološkim zakonima.
Ako se tijelo pravilno opskrbljuje u skladu s prirodnim zakonima, tada možemo računati sa sjajnim zdravljem i dugim, ugodnim životom. Navede li nas međutim naš apetit na to da unosimo u sebe napitke i prehrambene namirnice koje nisu u skladu s prirodnim zakonima, tada su posljedice boli, bolest, mučnina i prijevremeno starenje. Vidimo kakav rizik postoji ako pijete “prirodnu vodu” s njezinim sadržajem anorganskog kalcija, zbog čega se mogu začepiti vene i arterije.
Postoje međutim još mnogo veći rizici, čak akutne opasnosti ako unosimo u sebe prehrambene namirnice i napitke u kojima su sadržane kemijske tvari, jer se tada izaziva u telu kemijska reakcija koja može dovesti do ozbiljnih poremećaja. Najveća opasnost postoji ako je time pogođen mozak, što se može dogoditi zbog kemijskih sastojaka u mnogim pićima.

MORSKA VODA

Nikako ne pijte morsku vodu!
Morska voda nije ni u kojem slučaju prikladna za piće.
Ni voda iz slanih Jezera se ne moze piti.

Veoma visok sadržaj natrijevog klorida (kuhinjske soli) koji je sadržan u svim tim vodama ugrožava život svakoga tko pokuša piti takvu vodu. Pomorci  I drugi ljudi kada bi doziveli brodolom morali su umrijeti kada su potrosili zalihe vode koje su nosili sa saobom.

Morska voda i ostala slana voda može se destilirati.
Morska voda i voda iz slanih jezera može se destilirati i time se dobije čista slatka voda.

Natrijev klorid idrugi minerali ostanu u spremniku naprave za destilaciju.
Para tada sadrži samo vodik i kisik i daje bistru, destiliranu vodu.

Morska je voda puna mineralnih elemenata
Morska voda iz oceana sadrži svih 16 minerala koji su potrebni za održanje ljudskog tijela, a k tome još sadrži 43 elementa u tragovima koji postoje u našem  tijelu. Morska voda ima međutim toliko visok sadržaj natrijevog klorida da nije prikladna za ljudsko konzumiranje. Upotrebljavajte samo 4 kapi morske vode odjedanput – samo jedan uštrcak!
Morskaje voda iz oceana dragocena ako se dodaje u sitnim česticama od 4 do 8 kapi najednu čašu.
Morskaje voda slična ljudskoj krvi. Analiza morske vode pokazuje njezinu veliku sličnost s ljudskom krvi. Ta bi činjenica trebala biti od veike vrednosti pri transfuzijama krvi.

Transfuzije krvi su opasne. Morska voda je sigurnija
Postoje razni tipovi krvi koji su se pokazali nepodnošljivima za cirkulaciju krvi i za zdravlje pacijenata različitih rasa.
U crnaca postoji na primjer krvna stanica koja u bijelih pacijenata izaziva hepatitis.
Krvne stanice Azijaca mogu u bijelih kavkaskih pacjenata uzrokovati tuberkulozu.
Krvne stanice razlicitih rasa ne bi se nikada trebale mješati.

Morska voda ima vitalnu energiju

Trebate li piti destiliranu vodu – ili ne?

Stanice našega tijela ne mogu iskoristiti minerale koji su sadržani u prirodnoj vodi.
Iz tog  razloga stanice odbacuju minerale pa oni čine rizični factor u sustavu krvotoka.

Destilirana voda ima sposobnost primiti u sebe ter neiskoristive minerale I preko bubrega ih izbaciti van tijela.

Tko dakle kaže da destilirana voda ispire iz tijela mineralne tvari, ima stoga pravo samo u tom pogledu, a to je ipak samo 50% istine. Destilirana voda ne može otopiti odnosno isprati mineralne tvari koje su postale sastavnim dijelom tjelesnih  tkiva.

Ona uzima samo minerale iz prirodne vode koji su bili nataloženi u tijelu, jer su ih naše stanice odbacile.

To su minerali što ih je prirodna voda na svom dugom putu primila u sebe iz stjenja i zemlje.
Mineralne tvari što su bile odbačene od tjelesnih stanica nemaju vrijednosti za tijelo, naprotiv, radi se o otpadu sto ga destilirana voda uzima I baca van iz organizma.

Može li destilirana voda izdvojiti kofein iz šalice kave i dovesti do njegovog izbacivanja iz tijela? NE!

Destilirana voda nema sposobnost izdvojiti loše supstance koje su bile unijete u tijelo s lošom hranom i pićem.
Kad bi ona imala sposobnost izdvojiti kofein iz brojnih šalica kave i izravno ga otpremiti u bubrege, da ga oni izbace iz tijela, tada se ljudi koji piju kavu ne bi uopće trebali zabrinjavati zbog šteta što ih ona uzrokuje u njihovom tijelu.
Milioni ljudi  piju kavu i ne misle ni trenutka na to da ona ometa rad jetre i bubrega, te oslabljuje rad srca.

Što čini voda u tijelu?

Ljudsko se telo sastoji od 22% vode u kostima do 83% vode u krvi.
To je čista destilirana voda.
Ona sadrži samo sastojke što ih prenosi, dakle hranu za tijelo ili otpad koji se putem organa izlučivanja treba izbaciti iz tijela.

Proizvodi od žitarica, kao što su kruh, peciva, kolaci i  td. isušuju organiyam.
Najviše je isušenih ljudi među onima koji žive od prerađenih namirnica i  ako piju premalo vode.
Proizvodi od žitarica sadrže većinom samo oko 7-13% vode. Prosječni sadržaj vode u kruhu iznosi samo 30-40%.

Sve biljke sadrže destiliranu vodu

Biljni svijet čini najveći dio proizvoda na zemlji.
Čovjek bi trebao  svakodnevno izlučiti iz svog tijela 3 – 4 litre vode kroz pore na koži ili putem drugih organa izlučivanja, da bi se spriječilo prekomerno gomilanje otpadnih proizvoda.
Tijelo bi se bez obnavljanja ubrzo isušilo.

Ne bojte se staračkih tegoba -pijte biljne sokove

Svako je povrće i voće puno organske destilirane vode i ti su sokovi osobito dragoceni.
Sokove prima organizam veoma brzo.
Za zdravlje tijela važno je popiti najmanje pola do jedne litre parom destilirane vode i dodatno piti sviježe, prijesne sokove povrća i voća.
I naše tijelo proizvodi svoju destiliranu vodu i to oksidacijom sećera, masti i bjelančevina.
Oksidacija 100 gr masti našega tijela donosi oko 100 ml vode.
Voda u ljudskom tijelu mora bezuvjetno biti destilirana voda, jer je destilirana voda u stanju uzeti u sebe mnoge nečistoće koje se nalaze u tijelu u krutom ili tekućem stanju i dovesti do njihovog izbacivanja putem bubrega.

Voda održava podjednaku temperaturu tijela pri vrućini i hladnoći

Voda je u  tijelu potrebna da bi tijelo održavala na najprikladnijoj temperaturi. To se postiže putem kontrolnog temperaturnog mehanizma u području mozga,  hipotalamusu.
Voda je potrebna pri  procesima disanja.
Znate kako je neugodno kad su nozdrve tako suhe da su nadražene, dok s druge strane smeta kad su nozdrve premokre zbog prekomerne vlažnosti.
Isto bi tako nedostatak vode u suznim žlezdama praktično onemogućio ženi da pod emocionalnim stresom plače.
To bi svakako bilo pogubno u nekim prilikama!
No mnogo je važnije da manjak suzne tekućine izaziva veoma brzo ozbiljna oštećenja oka, kako u žena tako i u muškaraca.

Jedite voće, salate i povrće

Od velike je važnosti poreklo vode.
Već sam naglasio da je destilirana voda životno važna.
U sokovima sviježeg, presnog povrća, voća i salatama ne nalazimo samo čistu vodu, već i hranu koja temeljito i brzo na najbolji način prehranjuje stanice tijela.
Zahvaljujući tome postižemo dobro zdravlje.
Mnogi ljudi smatraju vodu nečim što je samo po sebi razumljivo kad su žedni ili pripravljaju jela.
Voda je tako opća roba da joj rijetko tko posvećuje svoje misli dokle god je raspoloživa.
Vlada li međutim djelomična ili čak potpuna oskudica vode – bilo to zbog nekog nesretnog slučaja ili zbog događanja u prirodi -, tada tek malo ljudi zna koliko je vode u skrivenom obliku sadržano u sviježem povrću i presnom voću.

Voda daje toplinu i energiju

Želite li imati toplinu i energiju, trebate destiliranu vodu.
Hrana sto je unesete u sebe čini  više od same opskrbe  tijela. Toplinu i energiju dobivate ako jedete ispravnu hranu.
Uzmite u obzir da se 25% toplinskih vrijednosti hrane koju ste pojeli potroši znojenjem kroz pore  kože i  disanjem plućima.
Već samo to isparivanje izbaci do jedne litre vode iz  tijela.
Gubitak vode kroz pore  kože veći je pri vrućem vremenu i onda kad vršite naporan tjelesni rad pri kojemu se gubi mnogo znoja.
Pri jakom znojenju može tijelo lako izgubiti čak oko 4 litre vode u jednom satu.

Kako gubite vodu iz  tijela?

Neovisno o gubitku vode znojenjem može doći do gubitka prosječno još 2 do 3 litre vode tijekom 24 sata izlučivanjem tekućina putem bubrega i izmetima probavnih organa.

ŽLIJEZDE SLINOVNICE

Žlijezde slinovnice u ustima trebaju neprestano vodu
Među mnogim funkcijama pri kojima tijelo neprestano treba vodu ne smije se predvidjeti žlijezde slinovnice.
Bez njih ne biste bili u stanju probavljati svoju hranu.
Usta bi bila tako suha da biste izgubili razum.
Postoje tri vrste žlijezda slinovnica i trebali biste se upoznati s njima, kako biste razumjeli na koji se način održava ispravna ravnoteža vode u  tijelu.
Podušne žlezde slinovnice nalaze se u obrazima.
Potčeljusne slinovnice (mandibula znači donja vilica) nalaze se u stražnjem području usta ispod  donje čeljusti.

Donje podjezične slinovnice (lingua je jezik) nalaze se ispod  jezika.

Osim žlijezda slinovnica ima i sam jezik žlijezde s porama koje se na površini otvaraju.
To su “serozne” žlijezde (“serozan” znači vodnjikav), a uz to postoje i “mukozne” žlijezde (sluzne žlijezde) na gornjoj strani jezika i mešane žlezde na donjoj površini.
Razlikujemo serozne i mukozne žlijezde.
Serozne žlijezde imaju više vodunjavu izlučevinu, mukozne žlijezde sluzavu izlučevinu, a miješane imaju serozne i mukozne udijele.
Žlijezde slinovnice su aktivne pri procesima probave hrane i pića. Jezične su žlijezde međutim neprestano aktivne, kako bi održale vlažnima usta I jezik.
Cjelokupno izlučivanje tekućine iz tijela iznosi oko 1  litre tijekom 24 sata.
Trebalo bi postati jasno koliko je važno upotrebljavati čistu vodu! Možete li zamisliti kakav bi okus u ustima izazivalo nakupljanje kalcija (vapna) kad ne bi neupotrebljivi minerali bili potpuno izbacivani iz tijela?

Odakle te žlijezde dobivaju neprestano svoju vodu?

Iz destilirane vode koja uvijek kola  tijelom, iz zaliha vode u  tijelu!

SMRTONOSNI KLOR

U modernim se povjesnim kronikama gotovo ne spominju pojedinosti o klornom plinu koji se upotrebljavao u Prvom svijetskom ratu. Nebrojeni su vojnici i civili dočekali završetak rata kao olupine, jer su im organi bili spaljeni klornim plinom.

Klorni plin ubija u ratu neprijatelja, a u miru građanina!
Kad je rat prošao bio je klor upotrebljavan za ubijanje patogenih organizama u  vodi za piće.
Klor plus životinjska mast = arterioskleroza
Spoj klora (u kloriranoj vodi) kombiniranog sa životinjskim mastima, koja se uzima s hranom, izaziva stvaranje gumaste supstancije u arterijama.
Tvorba te gumaste supstancije neprestano se nastavlja dokle god čovjek s hranom i pićem dalje uzima u sebe taj opasni spoj.

Gdje je riješenje problema?

Odgovor je jednostavan.
Kad para napusti aparat za destilaciju, tada u toj destiliranoj vodi nema ni klora ni minerala ni drugih otrova.

VEZIVNO TKIVO

Popije li se velika količina prirodne vode, osjetno se smanji osmotski tlak kroz vezivno tkivo, radi čega dolazi do smetnji funkcija i aktivnosti u dotičnim područjima.
Taj poremećaj pri osmotskom tlaku može poticati od mineralnih sastojaka vode ili od prekomjernog uzimanja kuhinjske soli ili i od hrane bogate škrobom i šećerom.
Vezivna su tkiva različite finoće koje tvore membranu čija je golema rastezljivost daleko veća nego što to čovjek može zamisliti. Iako ne raspolažem aktualnim brojkama za tačnu procijenu, čini mi se da bi sva vezivna tkiva tijela, kad bi bila odvojeno rasprostrta na podu, prekrila više stotina kvadratnih kilometara.

U vremenskom razdoblju od 40 ili 50 godina mogu se zbog pijenja prirodne vode koja sadrži minerale, stvoriti veoma obilni talozi kalcija (vapna).
Takvo   gomilanje   kalcija   može   blokirati mnoga filtarska mjesta u vezivnim tkivima, isto tako u venama i arterijama.
Vezivna su tkiva najveći filtracijski “uređaji” na svijetu
Svaka kap vode, limfe i krvi koja kola u tijelu filtrira se pomoću tih vezivnih tkiva.
Sva hrana što je pojedete filtrira se  pomoću vezivnih tkiva, prije nego što njezini sastojci dospiju do stanica kojima su namijenjeni.
Ako se vezivna tkiva takvim filtriranjem začepe kalcijem, škrobom bijelog brašna i drugim nepodnošljivim supstancama, tada ta blokirana područja zadaju teškoće.
Rafinirane prehrambene namirnice spriječavaju procese filtriranja!
Prehrambene namirnice, kao na primjer koncentrirana brašna, škrobi i šećeri – uz već spominjani kalcij u vodi – , što oduzimaju životnu snagu, mogu dati svoj udio pri začepljenju prolaza kroz vezivna tkiva.

Što nije u redu s “rafiniranim” prehrambenim namirnicama?

Postupak rafiniranja sastoji se zapravo u odstranjivanju vrijednih dijelova iz hrane.
Drugim riječima, iz takvih je prehrambenih namirnica izvučeno odnosno uklonjeno sve ono što im daje pravu prehrambenu vrijednost.
Ti su “rafinirani” proizvodi ugljikohidrati koji nisu topljivi u vodi i koji stoga lako začepe vezivna tkiva, a osobito vene i arterije.
Primjeri su te vrste proširene vene, začepljenja koronarnih arterija, što izaziva srčane napadaje itd.

Koje zadatke ima vezivno tkivo?

Zadatak je vezivnog tkiva da obavija, podupire i zaštićuje organe. Vezivna se tkiva sastoje od membrana koje tvore masna tkiva, pigmentna tkiva, stjenke krvnih žila, potporne membrane organa kao što su jetra, bubrezi  itd.

Ona sudjeluju i pri stanicnoj izmjeni tvari.

Neka vezivna tkiva imaju stanice za spremanje masti.
Napune li se te “masne stanice” masnim supstancama, stvaraju membrane što su poznate kao masno tkivo.
Svaki pojedini dijelić vezivnog tkiva sudjeluje u filtraciji vode.
To je razlog zašto je vrsta i kakvoća vode tako važna.
Jasno je dakle da nema bolje vode koju biste trebali upotrebljavati nego što je destilirana voda.

Površina vezivnih tkiva toliko je velika da bi bilo posve nemoguće pogoditi gdje bi se filtracijski proces mogao blokirati.
Najugroženija i time najčešće pogođena mjesta su vene i arterije, jer tamo neprestano protiču tekućine kroz svaki dio tih kanala, te tako one moraju nositi glavni teret tog prometa.

Pazite na to koju vodu  PIJETE ako želite dobro  zdravlje i dug život..

Izvor: http://www.valetudo-drroso.com/site/znanje-je-moc/8-destilirana-voda.html

Napomena:

Većina voda koja se može pronaći u trgovinama nije prava destilirana voda, već “demineralizirana”, voda koja nastaje procesom filtriranja a ne destilacije, ta voda je i u večini slučajeva nusproizvod industrije.

U svakom slučaju, bilo bi najbolje imati vlastiti destilator, ili kupovati destiliranu vodu provjerene kvalitete.

***

Destilirana Voda – Dragocjena tekućina koja život znači 3. dio

http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/destilirana-voda-dragocjena-tekucina-koja-zivot-znaci-3-dio

by

Nečistoće koje voda najčešće sadrži mogu nas odvesti u preranu smrt.

Već nam je u osnovnoj školi rečeno da voda sačinjava oko 70 % našeg tijela, te da nijedan život na zemlji ne može opstati bez te dragocjene tekućine. Stoga je za pretpostaviti, da bi svi trebali cijeniti posebnu ulogu koju ona ima u održavanju zdravlja i života.

Očigledno nije tako.

Samo se nekolicina ljudi trudi osigurati čistu vodu za piće, oslobođenu anorganskih minerala, kemijskih otrova i drugih štetnih onečišćenja.

Većina je ljudi voljna piti vodu iz slavine s bilo kakvim nečistoćama… a vodovodi postaju sve zagađeniji zbog industrije, poljoprivrednog otpada, olovnih cijevi, te zbog natrijevog fluorida, klora i drugih kemijskih primjesa koje se dodaju vodi u tim vodovodima.

Mnogi piju vodu jedino kad im nisu dostupna bezalkoholna pića i drugi neprirodni napitci. Činjenica je, da samo nekolicina ljudi opskrbljuje svoje tijelo sa H2O koji je tako neophodan životu i zdravlju.

Iako većina zna što je H2O još iz osnovne škole, možda je vrijeme da se ponovno podsjetimo na osnovnu – nepobitnu činjenicu – da je oko 70% tijela sačinjeno od vode. Uporaba čiste vode jedan je od najlakših i najvažnijih koraka koje možemo poduzeti kako bi osigurali zdravlje. Prije negoli ovu činjenicu uzmemo za gotovo, trebali bi shvatiti da voda sačinjava više od dvije trećine tijela, što je osobito važno za njegovo funkcioniranje. No, pokušajmo se pitati:

Što voda čini našem tijelu?

Kakve nečistoće sadrži voda za piće?

Kakve veze imaju te nečistoće s našim zdravljem?

Kako doći do čiste vode?

Čak i sažet odgovor na prvo pitanje trebao bi Vas zadiviti zbog nevjerojatno raznolike učinkovitosti vode na tijelo. Ako će Vas se dojmiti mnogobrojne prednosti vode, na jednak način mogla bi zbuniti rasprostranjenost štetnih učinaka koje mogu imati nečistoće iz vode. Zapamtite, naše tijelo može dobiti čistu vodu iz samo tri izvora:

1) svježeg, sirovog voća i povrća

2) svježe iscijeđenog soka od sirovog voća i povrća

3) destilirane vode

Kako voda djeluje na naš organizam?

Uz kisik, voda je jedan od najvažnijih elementa na zemlji za održavanje života. Za sve što tijelo čini, potrebna mu je voda.

Pokušajte samo na kratko prijeći jezikom po usnoj šupljini. Zamislite kakav bi to bio osjećaj bez sline (vode).

Voda je osnovni sastojak u svim tjelesnim tekućinama, uključujući krvnu zalihu, limfe, slinu, izlučevine iz žlijezda, tekućinu leđne moždine. Voda sačinjava 92% krvi, blizu 98% crijevnih, želučanih sokova, sokova žlijezde gušterače i sline.

Različitosti funkcija vitalnog elementa – vode:

* pomaže probavljanju hrane
* održava ispravnu tjelesnu temperaturu
* daje plućima vlagu koju trebamo za disanje
* služi za oblikovanje i funkcioniranje 100 milijardi tjelesnih stanica.

Kada stanice organizma čeznu za vodom, postaju vrlo žedne, suhe i osjetljivije na napade virusa. Voda održava hranjive tvari našeg tijela u otopini i služi kao prijenosni medij do stanica. Isto tako, ona drži otpadne tvari u otopljenom stanju, te pomaže pri njihovom eliminiranju iz tijela. Taj otpad dolazi iz stanica, crijeva, krvotoka, limfnog sustava, svakog organa, mišića, kosti, i vezivnog tkiva u tijelu.

Voda izgrađuje, regulira, prenosi, čisti i pomaže hraniti svaki pojedini dio tijela.

Ali loša voda – sa anorganskim mineralima, kemijskim i drugim zagađenjima – može onečistiti, začepiti i ovapneniti svaki dio tijela.

U svojoj knjizi “Voda može potkopati vaše zdravlje” dr. Norman W. Walker nabraja što voda i njezine nečistoće čine tijelu.

Za početak, sve što jedete ili pijete odlazi u želudac, a nakon toga u 6 do 7,5 m dugačko tanko crijevo, objašnjava dr. Walker. Od tuda hrana može ići u dva pravca: ona koja se može asimilirati prenosi se u jetru za distribuciju po ostatku organizma, a većina onog što ne može biti iskorišteno odlazi kao otpad u veće, debelo crijevo.

No, dr. Walker dalje navodi “Tekućine prolaze brzo kroz mikroskopski sitne krvne žile u stijenkama tankog crijeva” tako da “štogod tekućina sadržavala u koloidnom obliku odlazi ravno u jetru“. Definirao je koloid kao “svaka supstanca u najfinijem obliku u kojoj su čestice tako sitne da u mjeru od 1 cm stane 20 – 50 milijuna čestica”. To uključuje anorganske minerale, od kojih je najčešći kalcij (vapnenac). Kad ta tekućina dohvati jetru, piše, “ona je potpuno oslobođena i očišćena od svega što je prije bilo njezinim sastavnim dijelom, izuzev kisika i vodika koji zajedno čine molekule vode.

Čistu vodu čine samo kisik i vodik, ništa drugo, i to je jedina vrsta vode koju krv i limfe mogu koristiti za svoj rad… Razni minerali i kemijski elementi koji su bili prisutni u vodi kada je stigla u jetru, odijeljeni su procesom raščlanjivanja ili su pušteni u krvotok ili su spremljeni kao rezervni materijal.

Kalcijev karbonat (vapnenac) iz vode za piće dovodi do očvršćenja i začepljenja arterija. To je potpuno isti anorganski sastojak koji se može naći na stijenkama posude nakon što je voda isparila. Kalcij iz vaše pitke vode većinski je sastojak ljepila i cementa. U spiljama formira stalaktite … kap po kap. Isto tako, taloži se i u vašim venama.

“Kakav učinak imaju minerali iz vode na naše zdravlje?

Koji je zbirni učinak sakupljanja tih mineralnih naslaga u tijelu? Dr. Walker piše: ako osoba pije jednu litru vode dnevno to iznosi 25.550 litara vode koja prolazi tijelom kroz 70-godišnji životni vijek. Ako nije destilirana, Dr. Walker procjenjuje da će ta količina vode (25.550 litara) sadržavati i 90-136 kg. kamenca – anorganskog kalcija (vapna), magnezija i drugih mineralnih naslaga – koje tijelo ne može iskoristiti. Nadalje, većina tih anorganskih minerala sakupljat će se u vodi tijela, krvi i limfnom sustavu da bi kasnije bili eliminirani kroz kanale za izlučivanje (izmet, mokraća). No, neki od tih 90-136 kg. kamenca ostat će u tijelu, uzrokujući ukočenost zglobova, otvrdnuće arterija, bubrežni kamenac, žučni kamenac, začepljenje (blokada) arterija, mikroskopskih kapilara i drugih prolaza kroz koje protječe tekućina po cijelom tijelu.

Od životne je važnosti shvatiti razliku između organskih i anorganskih minerala.

Voda teče kroz ili na površini zemlje sakupljajući anorganske (ne žive) minerale iz zemlje i stijena kroz koje prolazi. To nisu minerali koje ljudi ili životinje mogu koristiti. Samo biljke imaju sposobnost pretvaranja anorganskih minerala iz zemlje u životno važne organske minerale koje možemo koristiti u prehrani. Iz istog razloga, ne možemo probavljati minerale jedući finu zemlju ili kamenčiće iz vrta. Moramo dopustiti biljkama da preko svog korijenja, iz tla, preuzmu te anorganske minerale i pretvore ih procesom fotosinteze u organske minerale koje možemo iskoristiti. Anorganski minerali iz zemlje apsorbiraju se u površinskoj vodi, pa ne možemo imati koristi od njih više nego bi imali jedući kamenje s tla.

Zbog toga što ti anorganski minerali ne mogu biti apsorbirani u stanične stijenke kao hrana, oni bivaju distribuirani bilo gdje po tijelu, uzrokujući artritis u zglobovima, bubrežni kamenac, žućni kamenac, ovapnjenje i blokiranje arterija i sl. Ilustrativan način viđenja tih mineralnih naslaga jest, da ulijete vodu iz slavine u lonac. Stavite lonac s vodom na sunce i pustite da ishlapi, ili ako ste u žurbi, zakuhajte ju. Bilo kako, kad voda ispari, pronaći ćete čvrst sloj mineralnih naslaga istaloženih na stranicama i dnu lonca. To je ista vrsta naslaga koja ostaje u vašim arterijama i ostatku vašeg tijela.

Paul Bragg, jedan od ranih pionira zdrave hrane, naglašava zabludu medicinske profesije koja kaže da je otvrdnuće arterija poznato kao “arterioskleroza” rezultat starosti. Otvrdnuće i blokiranje arterija, kaže on, uzrokovano je trošenjem anorganskih minerala iz vode, uz kuhinjsku sol, zasićene masti (kolesterol) i kiseline iz prehrane bazirane na mesu… a ne kao rezultat starosti. (Kao dokaz te tvrdnje, liječnik u bolnici Johns Hopkins otkriva da Bragg u dobi od 95 g. ima arterije dvadesetogodišnjaka).

Bragg dodaje “Ako pobliže pogledamo arterije, možemo vidjeti da kalcijev karbonat i njegove sličnosti obrubljuju te “cijevi” i čine ih lomljivim – što je početak ovapnjenja tijela”, a voda koja sadrži minerale glavni je krivac tih naslaga.

Bragg naglašava da je trošenje ispravne količine destilirane vode pravi način za ispiranje kolesterola i mineralnih naslaga iz arterija i drugih dijelova tijela. “Zapamtite, voda je sredstvo za ispiranje.” Ako se želite uvjeriti u djelotvornost vode u ispiranju minerala pogledajte korito neke rijeke… npr. Grand Canyon. Najtvrđi kamen na svijetu postepeno postaje nagrižen i ispire se vodom (erozija).

Destilirana voda pomaže čišćenju anorganskih mineralnih naslaga iz tijela, ali ne ispire organske minerale koje tijelo može iskoristiti. Objasnimo ovu različitost. Dr. Walker napominje da se živući, organski minerali apsorbiraju u stanične stijenke kao hrana. Piše, “Nemoguće je zamisliti da destilirana voda odvaja minerale koji su postali sastavnim dijelom stanica i tkiva organizma. Destilirana voda sakuplja samo one minerale koji su odbačeni iz stanica, minerale koje je prirodna voda izvorno sakupila u svom dodiru sa zemljom i stijenama. Minerali koji su odbačeni iz stanica tijela nemaju nikakvu konstruktivnu vrijednost.

Kad osoba ima arteriosklerozu, doktori često preporučuju by pass kirurgiju, “balon” kirurgiju ili neku drugu skupu metodu za nadomjestak, čišćenje ili zaobilaženje veće blokade arterija koja je uzrokovala probleme.

Obojica, Bragg i Dr. Walker ističu nedostatak tog pristupa. Dr. Walker podsjeća da je najveća arterija u tijelu aorta svega 2,5 cm u promjeru, dok su velika većina krvnih žila mikroskopski male kapilare. “Sićušne kapilare u našem tijelu čine mrežu koja bi, kad bi je raširili po zemlji, prekrila područje od oko 60,700 ara. To je oko 5,853 m2. Da se sve te sićušne kapilare smjeste jedna do druge činile bi mikroskopski sićušnu cijev dugu oko 96,5 km. Dr. Walker upozorava da bi se, ukoliko su arterije začepljene, trebali zabrinuti za cijelih 96,5 km, ne samo za nekoliko centimetara koji bi ponovo trebali biti prohodni by pass kirurškim zahvatom.

 

NASLOVNA Debeo bolestan i skoro mrtav

 

Najveću štetu od anorganskih minerala, soli i kolesterola trpe najmanje kapilare, kapilare mozga. Bragg kaže, “otiđite u bolnicu ili neko drugo mjesto za rehabilitaciju, i svojim ćete očima vidjeti ljude koji više ne mogu razumno misliti. Mnogi od njih ne mogu prepoznati niti vlastitu djecu , rođake… nijedna tehnika ovoga svijeta ne može povratiti život ljudskom mozgu koji se pretvorio u okaminu”.

Drugi vrlo fini prolaz lako začepljiv od nečistoća iz vode je vezivno tkivo koje povezuje, podupire i štiti vitalne organe, krvne žile, živce i mišiće. Dr. Walker kaže, to vezivno tkivo formira vanjski omotač mozga, membranu leđne moždine, rožnjaču oka, upleteno je i u metabolizam stanica. Procjenjuje nadalje, kad bi se fine membrane koje formiraju ta vezivna tkiva u ljudskom tijelu odvojile i smjestile jedna do druge, pokrile bi površinu nekoliko hektara.

„Svaki dio i čestica vezivnog tkiva blisko je upletena u filtriranje vode. Nečistoće koje cirkuliraju kroz vodeni sustav i krv, nepoželjnici su koji začepljuju mikroskopski fine mrežice filtrirajuće membrane… vidljive u začepljenoj i proširenoj veni, koronarnom začepljenju koji uzrokuje srčani napad i sl.“ Uz anorganske minerale u vodi, dr. Walker okrivljuje i druge nečistoće za zaustavljanje prolaza u vezivnom tkivu uključujući rafiniranu hranu kao bijelo brašno, šećer, sol, hranu od škroba i prerađene ugljikohidrate koji nisu topivi u vodi.

Kako se voda prenosi kroz tijelo?

Tekućine se prenose procesom osmoze, gdje god su potrebne u tijelu, kroz mikroskopske kapilarne žilice stijenki krvnih žila. “Osmoza je” objašnjava dr. Walker “prolaz za tekućine, zgusnute otopine i pare kroz polupropusne membrane ili kožu”. Upozorava da pri konzumiranju veće količine vode koja sadrži anorganske minerale “osmotski pritisak kroz vezivno tkivo vidljivo slabi, uzrokujući zakrčenje funkcija i aktivnosti u području gdje se javlja. Smetnja osmotskom pritisku može biti uzrokovana mineralima iz vode ili pretjeranom potrošnjom soli, škrobne i zašećerene hrane”.

Ta važna funkcija prijenosa tekućina kroz tijelo rukovođena je endokrinom žlijezdom, žlijezdom s unutarnjim izlučivanjem. Dr. Walker skreće pozornost na hipotalamus – malu žlijezdu u blizini moždanog centra kao “cara među žlijezdama endokrinog sustava.” Hipotalamus kontrolira protok vode, drži tjelesne tekućine u ravnoteži, te odlučuje kad se trebamo ponovo opskrbiti vodom ili kad ju trebamo eliminirati. Kad neki organ, membrane sluznica ili stanice u tijelu trebaju vodu, to je djelo hipotalamusa koji šalje poruku “Žedan sam.” Hipotalamus također djeluje kao tjelesni termostat, tako kad nam je vruće, živčani impulsi pošalju podražaj na otvaranje pora kože što omogućuje znojenje, kako bi se navlažilo i rashladilo tijelo te mu postalo ugodnije. Za hladnog vremena ti živčani impulsi preko hipotalamusa djeluju na zatvaranje nekih od tih pora, podižu toplinski faktor u krvnoj cirkulaciji koji dozvoljava tijelu da generira i zadrži svoju temperaturu.

Govoreći o živčanim impulsima Dr. Walker dodaje da ti živci sadrže neprekidan protok cerebrospinalne tekućine, koja je 92% voda. Tako možete vidjeti djelotvornost cijelokupnog živčanog sustava i sustava žlijezda koje ovise o kvaliteti vode koju konzumiramo. Ustvari, Dr. Walker piše “Premalo se govori o milijunima ljudi koji trpe neizrecivu patnju ili doživljavaju preuranjenu smrt zbog začepljenja vena i arterija, bez da njihova smrt bude dijagnosticirana kao rezultat akumuliranja prekomjernih doza anorganskog kalcija za vrijeme života ” iz vode za piće.

Klor i fluor – otrovi označeni kao “sigurne” kemikalije

Dvije kemikalije koje se, uobičajeno, dodaju u vodovode su klor i natrijev fluorid. Dr. Walker upozorava da je otrovan klor u plinovitom stanju bio korišten kao bojni otrov u I. svjetskom ratu, prije negoli je upotrijebljen za trovanje bakterija u našim vodovodima. Bragg primjećuje, ako je klor u vodi za piće “dostatan za proizvodnju odvratnog mirisa i dovoljno ga ima da može ući u crijevni trakt, može uništiti korisne bakterije, te nas užasno uskratiti za važne vitamine koje one čine za nas“.

U svojoj knjizi “Šokantna istina o vodi” Bragg navodi da se klor u vodi povezuje sa srčanim bolestima, senilnošću i rakom mokraćnog mjehura, jetre, gušterače, debelog crijeva i urinarnog trakta. Knjiga citira Dr. Herberta Schwartza kao dokaz, “Klor je tako opasan da bi trebao biti zabranjen”.

Braggova knjiga naziva fluor “jednim od najmoćnijih otrova koje poznaje čovjek”. Natrijev fluorid pak, koristi se u vodovodima do gustoće od 1.2 čestice na milijun. Isti taj natrijev fluorid, ali u većoj koncentraciji, upotrebljava se za trovanje žohara i štakora te kao pesticid. Navodeći dokumente Petera Graya “Gorka istina o fluoridaciji”, Bragg kaže da se porijeklo dodavanja natrijevog fluorida u vodovode javlja 1939., kad je industrija naredila biokemičarima da pronađu upotrebljivost za veliku količinu natrijevog fluorida – otpada proizvedenog u linijskoj topionici aluminija. Velika industrija pritiskala je državu i lokalne vlade da fluoridiraju svoje vodovode, a javnosti je ponuđen prodajni slogan da fluorid spriječava kvarenje zuba. Bragg navodi da svaka inteligentnija osoba zna kako je kvarenje zubi uzrokovano “siromašnom prehranom, posebno korištenjem rafiniranog bijelog šećera” prije negoli nedostatkom fluora u vodi kojom se opskrbljujete.

A sada riječ, dvije o “nesigurnim” kemikalijama

Do sada smo samo diskutirali o anorganskom kalciju, kloru i natrijevom fluoridu. To su tri od općenito, najčešćih nečistoća u vodi za piće, koje jedan prosječan Amerikanac “smije” konzumirati svaki dan, osim ako se on ili ona ne potrude koristiti destiliranu vodu. Ne bi trebalo biti utješno saznanje da većina zdravstvenih djelatnika smatra ta tri kontaminanta “sigurnim” iako ima još mnogo drugih zagađivača koji su rizičniji, ali su manje zastupljeni u vodovodima.

Ravnajući se prema navodima iz Braggsove knjige, ABC News studija objavila je, da je u vodi za piće pronađeno više od 700 kemikalija, a 129 od njih navedene su od američke Agencije za zaštitu okoliša – EPA (Environmental Protection Agency) kao zapanjujuće, ozbiljno rizične po zdravlje. Ipak, EPA zahtijeva da se vodovodi testiraju na samo 14 od navedenih kemikalija.

U izdanju od 2. lipnja The New York Times izvještava “Više od jedan od pet Amerikanaca nesvjesno, iz neznanja pije vodu iz slavine zagađenu fekalijama, radijacijom i drugim kontaminacijama… Približno 1000 mrtvih svake godine i najmanje 400 000 slučajeva vodom prenosivih bolesti mogu se pripisati kontaminiranoj vodi…”

Izdanje U.S. News & World Report od 29. srpnja 1991. g. iznosi sljedeće statistike:

Usprkos prihvaćanju Zakona o pitkoj vodi iz 1974. jedan od šest Amerikanaca (40 milijuna ljudi) nastavlja piti vodu koja sadrži povišenu razinu olova, teških metala koji mogu naškoditi kvocijentu inteligencije i koncentraciji kod djece. Jedno od šestero djece ispod 6 godina starosti ima povišenu razinu olova u krvi.

U rano ljeto polovica vodenih puteva u američkom žitnom pojasu protkana je s nezdravim količinama pesticida.

U četvrtini svih privatnih bunara u Iowi, Kansasu, Minnesoti, Nebraski i Južnoj Dakoti pronađeno je da su kontaminirani pretjeranim razinama nitrata koji su bili označeni kao kancerogeni kod životinja. Magazin označava trenutno istraživanje učinaka nitrata kod ljudi kao “uznemirujuće i nepotpuno” pa su rekli, “znanstvenici su uvjereni, u svakom slučaju, da nitrati u velikim dozama mogu značiti opasnost za bebe… 1986.g. jedno je dojenče u Južnoj Dakoti umrlo nakon hranjenja, po receptu, vodom iz privatnog bunara koji je imao previsoku razinu nitrata”.

EPA procjenjuje da, više od 17 milijuna Amerikanaca može biti ugroženo povećanom razinom radona (emanacija radija), radioaktivnog plina koji prodire u izvornu vodu u najvećim razinama u New Jerseyu, New Englandu i zapadnoj Mountaini. Prethodna studija je pronašla da voda za piće s radonom može podvostručiti rizik od raka mekog tkiva.

 

Naslovna Gazirana pica

 

Bolesti prenosive vodom se povećavaju. Postrojenja gradske vode koriste filtre i dezificijense kao klor za kontrolu prostiranja mikroba, no dokazi navode da su mnogi mikrobi otporni na klor, a neki su dovoljno maleni da prođu kroz filtar. Klorirana i filtrirana voda u američkom gradiću Carrolltonu, 1987. g. bila je zaražena je parazitima otpornim na klor što je dovelo do oboljenja 13000 stanovnika. Istraživači iz Montreala pronašli su trećinu svih gastrointestinalnih (želučano crijevnih) bolesti uzrokovanih vodom za piće.

Iako 70% Amerikanaca pije kloriranu vodu “njezina je sigurnost na duži period nepouzdana” navodi studija Nacionalnog instituta za rak čija su istraživanja pronašla da “klorirana voda za piće može podvostručiti rizik od raka mokraćnog mjehura, koji napada oko 40000 ljudi godišnje”. Znanstvenici su također otkrili da klor utječe na organske minerale u vodi, tako se npr. raspadom lišća proizvode stotine kemijskih nusproizvoda, uključujući kloroform.

Studija iz 1987. godine, rađena na uzorku od tisuću odlagališta opasanog otpada, otkrila je da četiri od pet lokacija propušta otrove u podzemne vode. Naše zalihe površinskih voda ugrožene su ne samo od većih odlagališta i kemijskih postrojenja, nego i od malih pogona kao što su kemijske čistionice i servisne stanice. Kongresna istraživanja su pronašla da oko 10% nacionalnih podzemnih spremnika za gorivo (od ukupno 1.4 milijuna) propušta.

U.S. News & World Report nadalje upozorava “Ustanoviti rizik po zdravlje od pojedinih kemikalija je teško, a procjeniti učinke kombiniranja dvije ili više kemikalije je čak i teže. Pri reguliranju propisa o vodi za piće službenici su pazili na rizik od svakog pojedinog kontaminanta. No zapravo, istraživanje pokazuje da su neke kemikalije puno opasnije po život kad se zajedno pomješaju…”

Što je s drugim napitcima?

Ako vam sve to čini vodu iz slavine nemilom, nemojte misliti da su bezalkoholna pića bilo što bolja. U knjizi “Voda može potkopati vaše zdravlje” Dr. Walker je uključio poglavlje od 12 stranica detaljima o rizičnoj listi zaslađivača, boja, umjetnih aroma, kemikalija korištenih za “stvaranje mjehurića” i sličnih koji sačinjavaju kolu i druge umjetne napitke popularne jednako kod odraslih kao i kod djece. On upozorava da su te kemikalije mnogo opasnije od anorganskih minerala u vodi iz slavine.

Npr.:

Pojedine boje anilina obično su navedene kao sastavni dio „umjetnog bojanja“ uključujući Amaranth (crveno), Bordeaux (smeđe), Orange (narančasto) i Ponceau (grimizno). Dr. Walker piše da su te boje izvedene iz spajanja nitrogena i benzena, a benzen se dobiva iz destilata ugljena. „Benzen se koristi kao motorno gorivo, kao otapalo za smolu i gumu, pa i kao sastavni dio obojenih napitaka. Kao kemijski sastojak te su boje štetne, jer povrijeđuju živčani sustav i cerebrospinalnu tekućinu“.

Karamela, sastavni dio u bezalkoholnim pićima, dobivena je kombinacijom šećera, melase ili glukoze s amonijakom i grijanjem na više od 176 stupnjeva. Dr. Walker navodi “Korištenje karamele utječe na izbacivanje krvi iz ravnoteže, što uzrokuje srčane probleme koji su intenzivirani kod nazočnosti amonijaka. Kad se koristi u pretjeranoj količini može prouzročiti mentalnu ili druge tegobe osobito kod djece.”

“Šećer” piše on, “je jedan od najštetnijih sastojaka koji se koristi u proizvodnji bezalkoholnih pića… Šećer uzrokuje iritaciju i slabljenje membrane sluznice u tijelu, a iz zubi, kosti i krvi krade veliki postotak njihovih minerala. Upalne bolesti dišnih i probavnih organa rezultirane su korištenjem bijelog i smeđeg šećera.” Druge bolesti uzrokovane ili pogoršane korištenjem šećera uključuju upalu slijepog crijeva, diabetes, rak i dječju paralizu, bolne ukočenosti uzrokovane upalom sive tvari u leđnoj moždini.

Dr. Walker sažima svoje argumente protiv tih umjetnih, kemijski opterećenih napitaka pitanjem “Da je na naljepnici naznačeno – OTROV – da li biste to kupili?” Opisuje definiciju otrova kao: “Svaki posrednik koji, uveden u organizam može kemijski proizvesti štetne ili smrtonosne učinke; onaj koji boji ili uništava čistoću; vrši otrovno djelovanje; kvari.

U kratkom poglavlju o alkoholu Dr. Walker navodi da je to jedina supstanca koja može proći kroz stijenke želuca direktno u krvotok i mozak. To ima neposredne i dugoročno loše učinke na mozak, oči i ravnotežu. “Od svih napitaka koje je najbolje napustiti, alkoholni napitci su broj JEDAN” piše on.

Ustanovili smo da tijelo mora imati vodu za funkcioniranje. No kad analiziramo sastojke i učinke od tri najčešća pića – vode iz slavine, bezalkoholnih pića i alkohola – to je dovoljno da ubije našu žeđ. Preostaju pitanja:

Iz kojih izvora možemo dobiti vodu? Koliko vode trebamo?

Bragg piše da ljudsko tijelo “gubi oko 3,3 litre vode dnevno znojenjem, disanjem, mokrenjem i pražnjenjem crijeva.” Dr. Walker piše da bi osoba trebala izbaciti oko 3,8 litara tekućine dnevno u tim funkcijama. Očito, ako izbacujemo 3,3-3,8 l vode dnevno, moramo nadomjestiti tu vodu kako bismo izbjegli dehidraciju i zadržali naše tjelesne tekućine u ravnoteži. Zbog navedenog, dr. Walker preporučuje piti najmanje pola do jedne litre parom destilirane vode dnevno, “plus što je moguće više svježe iscijeđenog soka od sirovog voća i povrća”, te jesti hranu većinom sastavljenu od sirovog voća i povrća.

“U njihovom prirodnom sirovom stanju, povrće i voće, orašasti plodovi i sjemenke za čovjeka, žitarice i sijeno za životinje, sastavljeni su od 60-95% od vode. To je čista destilirana voda. Dr. Walker objašnjava “Prerađene žitarice sadrže samo 7-13% vode. Prosječno, voda sadržana u kruhu iznosi samo 35-40%… Većina dehidriranih ljudi su oni koji žive na masivnoj kvantiteti prerađenih žitarica, kruha i mesa pijući vrlo malo vode osim, možda, u kavi, čaju ili bezalkoholnim pićima”. Hrana u svom prirodnom stanju (svježa) sadrži visoki postotak čiste, prirodne destilirane vode, jer uzima oko 57 l vode za rast vegetacije od oko 30 grama. Kad nije dostupna dovoljna količina destilirane vode, tjelesne potrebe možete nadoknaditi jedući svježe, sirovo voće i povrće.

Za razliku od štetnih anorganskih minerala u vodi, organski minerali u sirovom voću i povrću mogu biti iskorišteni kao tjelesna hrana. Dr. Walker naglašava brz način snabdjevanja naših stanica hranom koju trebaju – svježe iscijeđenim sokom od sirovog voća i povrća.

Koja vrsta vode je dostupna?

“Izbor je jasan” od Dr. Allen E. Banika nudi dobro objašnjenje o mnogim različitostima dostupne vode. Na primjer:

Neobrađena voda “je voda koja nije bila ugrožena niti na jedan način.” Može sadržavati anorganske minerale, kemikalije – uzročnike raka – bačene u rijeke, može biti gusto nastanjena milijunima virusa i bakterija”.

Klorirana voda “ubija većinu klica i virusa, ali može također ubiti stanice u našem tijelu” zabilježio je.

Prokuhana voda ubija bakterije u svježoj vodi, ako se kuha najmanje 20 minuta. Ali, Dr. Banik upozorava “mrtva tijela bakterija” unose se u naše tijelo kad pijemo prokuhanu vodu. Ta mrtva tijela “čine plodno tlo za brzo širenje klica koje se već nalaze u vodi”. Prokuhavanjem vode ne otklanjaju se nikakvi anorganski minerali ili kemikalije.

Mineralna voda iz određenog izvora navodno ima medicinske kvalitete. Razlog za te tzv. “medicinske učinke” jest taj što tijelo pokušava odbaciti višak minerala koji ga napadaju unoseći strane naslage. Ustrajavanje na toj vrsti vode može biti škodljivo – on piše.

Filtrirana voda može odstraniti klor, privremeno ukloniti neka kruta tijela i mnoge sintetičke kemikalije, ali “ne postoji filtar koji može spriječiti bakterije ili viruse prolasku kroz njihove fine mrežice. Svaka pora i najfinijeg filtra je dovoljno velika za prolaz milijuna mikroba. Osim toga, trulež se skuplja na dnu svakog filtra. To stvara izvrsno tlo za množenje bakterija. Nakon par dana korištenja filtra, filtrirana voda često sadrži više klica bolesti nego voda koja prolazi kroz filtar”.

Deionizirana voda djelotvorno otklanja minerale, ali njezin smolast talog postaje “podloga za množenje bakterija, pirogenika i virusa… Štoviše, deionizacija ne otklanja sintetičke kemikalije kao herbicide, pesticide, insekticide ili industrijska otapala” piše dr. Banik.

Suprotna osmoza otklanja visoki postotak raspadnutih krutih tijela jednako dobro kao druge kontaminante, a kao novi rezultat često se približava čistoći destilirane vode. No, čistoća varira i uvjetovana je o korištenoj opremi kao i filtrima, a njezina efikasnost se smanjuje duljinom korištenja. Ponekad drastično!

Kišnica je bila prirodno destilirana uz pomoć sunčeve topline. No, postala je zagađena “padanjem kroz zrak ispunjen bakterijama, prašinom, dimom, kemikalijama, blatom i mineralima. S vremenom, kad kišnica dođe do zemlje zasićena s truleži, prljavštinom i kemikalijama i njezina boja postaje žućkasto bijela”. Snijeg je čak i prljaviji.

Što je destilirana voda?

Destilacija je prirodni postupak pročišćavanja vode. Kad sunce zagrije vodu, uzrokuje isparavanje… (primjer destilacije na veliko). Para se diže s površine vode, ostavljajući iza sebe sve nečistoće, te se u gornjoj atmosferi hladi pri temperaturi zraka, pretvarajući se u kapljice tj. mjenjajući paru iz plina u tekućinu kad nastaje voda, led ili snijeg. Da atmosfera nije zagađena, svaka kapljica kiše ili snijega bila bi čisti H2O.

Proizvodnja destilirane vode za piće je ljudski pokušaj kopiranja prirodnog oblika pročišćavanja vode. Kao sa isparavanjem u prirodi, destilacija zapravo izdvaja vodu (u oblik pare) iz težih materijala i njezinih nečistoća. Druge vrste obrada vode pokušavaju odstraniti kontaminate iz vode, a ne vodu iz kontaminata.

Slijedeći eksperti preporučuju destiliranu vodu u svojim knjigama:

„Voda može potkopati vaše zdravlje“ – Dr. Norman W. Walker

Dr. Walker posvećuje izuzetnu pažnju opisu onoga što voda čini u našem tijelu i zbog čega bismo trebali piti destiliranu vodu. Objašnjava kako anorganski minerali i druga onečišćenja u vodi uništavaju tijelo. Knjiga objašnjava kako organi, žlijezde i probavni sustav funkcioniraju (s detaljnim skicama) te kako voda koju pijemo utječe na njih. Dr. Walker ukazuje na mnoge ljude koje su snašle „neizrecive patnje i prerana smrt zbog začepljenja vena i arterija“ uzrokovanih vodom koju piju.

„Šokantna istina o vodi“ – Paul i Patricia Bragg

Ova knjiga govori o prirodnoj ironiji da bez vode „čovjek jedva može opstati 72 sata prije nego li padne u komatozno stanje. S druge strane sama voda u raznim oblicima je glavna supstanca koja dovodi do krajnjeg starenja čovjeka“. Braggsovi govore kako voda djeluje u tijelu i prikazuju kako minerali i ostale nečistoće iz vode pretvaraju naše tijelo u kamen s ovapnjenjem arterija, ukočenošću zglobova, bubrežnim i žućnim kamencima itd. Paul Bragg koji je doživio 95.g. piše: „zapamtite, mladi smo koliko su mlade i naše arterije“.

„Izbor je jasan“ – Dr. Allen E. Banik

Dr. Banik opisuje 9 vrsta vode i govori zašto bismo trebali piti samo destiliranu vodu. Onečišćenja u vodi uzrokuju artritis, ovapnjenje arterija, bubrežni kamenac, katarakt, glaukom, dijabetes, gubitak sluha, gojaznost i emfisemu. Navodi dvoje ljudi koji su se riješili ozbiljnih zdravstvenih problema zahvaljujući destiliranoj vodi. U dobi od 17 godina Dr. Brownu Landonu bilo je dano svega 3 mjeseca života zbog srčane bolesti. Okrenuo se destiliranoj vodi i živio do 98.godine. Landonov pacijent kapetan Diamond bio je prikovan u postelju zbog artritisa i ovapnjenja arterija u 70-oj godini života, ali je poživio do 120. godine na destiliranoj vodi.

***

Napomena:

Većina voda koja se može pronaći u trgovinama nije prava destilirana voda, već “demineralizirana”, voda koja nastaje procesom filtriranja a ne destilacije, ta voda je i u večini slučajeva nusproizvod industrije.

U svakom slučaju, bilo bi najbolje imati vlastiti destilator, ili kupovati destiliranu vodu provjerene kvalitete.

Advertisements

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: