Dragec Plečko

dragec-plecko

U NEKOM OD BESKONAČNIH PARALELNIH SVIJETOVA

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014045922721&fref=nf

Reakcije uma na impulse iz o s j e t i l a su zarobile ljudski um do te mjere da zid Vremena i Prostora izgleda čvrst, stvaran i nesavladiv

SVE ŠTO VAM SE MOŽE DOGODITI VEĆ SE DOGAĐA U NEKOM OD BESKONAČNIH PARALELNIH SVIJETOVA

Desetine tisuća religija, njihovih ogranaka, filozofija, svjetonazora, učenja, metoda, tehnika, rituala, droga, mantri, molitvi, novovjekih instant čuda, koncepata, znanstvenih rasprava i karizme duhovnih učitelja imaju jednu fatalnu mrlju na putu do Apsolutne Istine.

Praktično se sve međusobno razlikuju. Sve su projekcija uma,
vječitog kretanja i promjene. A univerzalna kozmička Istina mora biti jednaka za sve. Dakle, ili smo žrtve bezrazložnog optimizma ili postoji bezbroj različitih svjetova koji su cilj naše duhovne prakse i vjerovanja. Ako vjerujemo, dakako. Do druge obale dospijeva samo vrlo, vrlo mali broj aspiranata, čistom intencijom, integracijom svih impulsa koji ulaze u mozak u jedan doživljaj ili inercijom potaknutom latentnim otiscima u svijesti.

No, jedina neutralna, objektivna i svima zajednička jest ljudska fiziologija. Put do Središta mora voditi preko impulsa koji kroz neurofiziologiju putuju k svom izvoru.

Za 10,000 godina religije više neće biti nalik onima danas ali fiziologija će još uvijek biti razmeđa između vanjske i unutarnje stvarnosti ljudskih bića sadašnje strukture genoma.

Već spominjani Robert Lanza i grupa znanstvenika biocentrista smatra, kao što smo već rekli, da postoji doslovce beskonačni broj paralelnih svemira a u neki od njih odlazimo nakon smrti u ovom. Oni su nadomak našeg svemira ali ih mi ne možemo percipirati osim tu i tamo, indirektno, kroz anomalije u kvantnom svijetu.

Lanza kaže da se apsolutno sve što bi se moglo događati već događa u nekom od tih svemira koji postoje istovremeno kad i naš.
Kao što smo već ranije naveli, tijela nestaju ali osjećaj života – „Tko sam ja? – koji je samo izvor energije od 20 W u našeg mozgu ne može, po zakonima o sačuvanju energije, nestati. Osjećaj „jastva“ je energija koja se nalazi u moždanim strukturama.

Nedavno su, nakon što se o tome dosta govorilo, u časopisu „Science“ znanstvenici objavili nešto nepojmljivo. Uspjeli su retroaktivno promijeniti nešto što se već dogodilo u prošlosti. Ispostavilo se da da promatrač SADA odlučuje što će se s nekom česticom dogoditi u prošlosti!

Očito je naše poimanje Vremena na klimavim nogama da ne govorimo da to ne spominju ni najsvetiji od najsvetijih spisa.
Sve što vidimo i iskusimo sada zapravo je vrtlog informacija u našem umu a Vrijeme i Prostor su samo sredstva da ih se dovede u za nas trenutno prihvatljiv red. Dakle, i ti alati su proizvod našeg uma a već ranije citirana istraživanja su pokazala da se Vrijeme i Prostor mogu isključiti običnim smanjenjem prokrvljenosti određenih dijelova mozga. Ili kontinuiranom percepcijom jednog osjeta na njegovu izvoru. Dakle, eksperimenti upućuju na to da mi stvaramo Vrijeme a ne ono nas.

Koliko je percepcija Stvarnosti čudnovati fenomen pokazuje nedavna spoznaja da neke životinje, uključujući ptice, posjeduju tzv. magnetoreceptore koji im omogućuju percipiranje informacija na kvantnoj razini! O čemu mi ljudi možemo samo sanjati. Iako su sjećanja i moći svih vrsta kroz Evoluciju spremljeni i zaspali u najstarijim slojevima našeg mozga.

I nobelovac Eugene Wigner kaže da „detaljne studije vanjskog svijeta vode do zaključka da je sadržaj svijesti konačna Stvarnost“. Stephen Hawking i Leonard Mlodinow smatraju da je nemoguće ukloniti promatrača, nas, iz procesa percepcije svijeta što podrazumijeva postojanje nepromjenjivog jastva koje može u relativni svijet prenijeti promotreno. Konačno, i Einstein je rekao da su prošlost, sadašnjost i budućnost tvrdoglavo uporne iluzije kao što je to i smrt. Smrt ne postoji izvan Vremena i Prostora. Koje smo kreirali sami.

Fantastična kompleksnost ove problematike se može svesti na to da sve postoji jer to očekujemo, Raj, Pakao, Nirvana, drugi svjetovi…Iskustva osoba koje su preživjele kliničku smrt imaju nekoliko dodirnih točaka koje služe dokazivanju točnosti teze o paralelnim svjetovima.
No za mene su ključna dva pitanja. Prvo, kako to da se osobe koje se javljaju s „druge strane“ u raznim seansama kao i one koje su preživjele kliničku smrt uvijek izjašnjavaju u tim iskustvima kao one ista identiteta kakav su imali/imaju sada i ovdje a ne nestaju u nekoj bezobličnoj sveprisutnoj svijesti i gube svoj sadašnji „ja“? Drugo, koliko su te druge postmortalne stvarnosti „čisto duhovne“ kako to govore mnogi sveti spisi kada mi je veliki mistik Sant Darshan Singh govorio o „paralelnim realnostima“ koje spadaju u spirito-materijalno područje koje je očito makar dijelom vezano uz svijet materije?

Više detalja o tome u slijedećem nastavku.

Slika 1.: Zamršenost pojma Vremena odlično je izrazio grčki filozof Zenon u svom paradoksu o strijeli: Zamislite da strijela leti neprestano naprijed, tijekom jednog vremenskog intervala. Uzmite svaki trenutak u tom vremenskom intervalu. Nemoguće je da se strijela miče u takvom trenutku, jer trenutak ima trajanje 0, i strijela ne može biti na dva mjesta u isto vrijeme. Prema tome, u svakom trenutku strijela je nepomična, te je tako strijela nepomična tijekom čitavog intervala.
Slika 2.: Teorija „kozmičkih struna“ je jedno od najnovijih dostignuća moderne fizike. Njeni su osnovni principi opisani u vedskoj literaturi kao „tkanje“ i kao jedna od 100,000 formi u kojima dolazi bog Krišna
Slika 3.: I nobelovac Eugene Wigner smatra da konačna Stvarnost počiva u našoj svijesti.

zenon

Zenon

teorija-kosmickih-struna

„Kozmičke strune“

nobelovac-eugene-wigner

Nobelovac Eugene Wigner

Advertisements

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s